צריכה של ויטמין A

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה של ויטמין A
    דני
    06/06/2008

שלום בנות,
    אני בהריון וידוע לי שאסור לצרוך ויטמין A - אכלתי השבוע כל יום מעדן "גמדים" ורק היום שמתי לב לאריזה וגילתי באיחור (מה שלא מתאים לי כי אני בודקת בקפדנות הרכבים) שהכנסתי לגופי כ- 600 מק"ג של ויטמין A סה"כ השבוע (הנגזרת היא רטינול אם אינני טועה ,כל גמד מכיל 100 מק"ג).
    ועכשיו לשאלה, להילחץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה של ויטמין A

הוספת תגובה

• דנה הי

נועה הופ
    09/06/2008

אינני יודעת מהיכן שמעת ש"אסור לצרוך ויטמין A בהריון" אבל זה אינו נכון. לכל ויטמין ומינראל יש צריכה יומית מומלצת המותאמת לגיל, מין ולמצבים כגון הריון הנקה וכו לכן מה שנכון הוא שצריך להקפיד לא לעבור את מינון היומי המומלץ לויטמין זה מכיוון שבעודף הוא יכול להיות מזיק ולכן את לא צריכה להילחץ אם אכלת 600 מק"ג של ויטמין A במעדן. בהרבה מזונות שאת אוכלת יש את הויטמין רק שבהם לא כתובים המינונים כגון חלמון ביצה, חמאה, כבד וכל הירקות הכתומים ( ששם ויטמין A מגיע בצורת בטא קרוטן ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו