ויטמינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמינים
    לי
    20/06/2008

שלום אני בשבוע 26 הריון שני הבדיקת העמסת סוכר שעשיתי לא יצאה טובה וגם בעמסה שניה ערך אחד שך GTT120 אין תוצאה כנראה יצאה גבוה מידי ובנוסף הימוגלובין שלי נמוך מאוד אני לוקחת FOLEX 400 שמכיל 100 מג ברזל ו400 פולית האם צריך לקחת עוד חומצת פולית ואם 100 מג ברזל לא יזיק לי? והאיזה מאכלים יש הכי הרבה ברזל ומה זה פחממות פשוטות ממה צריך להמנע כדי לא לגרום לסכרת הריונית? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• לי שלום

נועה הופ
    21/06/2008

לגבי ערך ההמולגובין ( שלא פירטת כנ"ל גם לגבי הערכים של העמסת סוכר )... מומלץ לעקוב על פי הנחיות הרופא.. ברמת העיקרון ברגע שההמוגלובין יורד אז מוסיפים תוספת ברזל לגבי המינון הרופא יקבע כמה. לגבי פחמימות וסכרת ממליצה מאוד לפנות לדיאטנית לצורך הרכבת תפריט מאוזן המכיל כמות מוגבלת של פחמימות. פחמימות פשוטות הן למעשה חד סוכר ודו סוכר ( כגון גלוקוז, פרוקטוז, לקטוז, סוכרוז... ) הנמצאים במזונות כגון: סוכר לבן, ממתקים, פירות, חלב ניגר. הפחמימות הפשוטות נספגות מאוד מהר במערכת המעיכול ומעלות בצורה חדה את רמת הסוכר בדם דבר שאינו בריא לחולי סכרת ( להם יש קושי בפינוי הסוכר מהדם והכנסתו לתוך התא ) לכן יש צורך בהגבלת הכמות של פחמימות מסוג זה בנוסף יש להגביל את כמות הפחמימות באופן כללי אצל חולים סכרתיים, גם פחמימות בריאות יותר שהן הפחמימות המורכבות המלאות ( דגנים מלאים כגון אורז מלא, פסטה מלאה, לחם מלא וכו' ).
    לגבי החמצה פולית אין צורך לקחת בנוסף אלא אם כן הרופא אמר אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו