ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל
    לי
    19/07/2008

שלום אני בשבוע 30 לפני כחודש רופא אמר לי שיש לי חוסר בברזל אני התחלתי לקחת ברזל FOLIX 400 כ100 מ"ל ביום , לפני שבועיים עשיתי בדיקות ועוד פעם חסר לי ברזל וגם ויטמין B12 מה אני אעשה כמה אני צריכה לקחת ברזל ומה לאכול כדי שזה יסתדר לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• אני מאמינה בברזל מהאוכל

ורד לב
    21/07/2008

מתוספים לגוף מאד קשה לקבל את כל מה שהוא צריך, זה מגיע גם בכמות גדולה מדיי ובצורה שקשה יותר לספיגה (שלא נדבר על תופעות הלוואי...).
    לגבי 12-B, כדאי לקחת את התוסף שעוקף את מערכת העיכול, זה שמניחים מתחת ללשון ונספג ישירות למערכת הדם.
    הנה מאמר שלי בנוגע לברזל:
    http://www.articles.co.il/article/6447/%D7%91%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%95%20%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA%20%D7%99%D7%A9%20%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי שלום

נועה הופ
    22/07/2008

המלצה למינון ברזל מתוסף את אמורה לקבל מהרופא שלך. יש מגוון של תוספי תזונה המכילים ברזל. 100 מ"ג זה מינון יפה ( בהתחשב בעובדה שבהריון את זקוקה ל- 27 מ"ג ביום ) . לוקח מעט זמן עד אשר רואים את השינוי ברמת הברזל בדם בנוסף רמת ההמוגלובין יורדת גם מכיוון שנפח הדם עולה. הייתי ממליצה לשאול את הרופא האם המינון מספיק או לחכות עוד חודש לבדיקה הבאה ולראות אם יש שיפור. בינתיים עליך להקפיד על תזונה עשירה בברזל : ברזל נספג בצורה הטובה ביותר מן החי והוא נמצא בכמות גדולה בבשר בקר, בשר הודו, כבד, וגם בביצים ודגים.
    ברזל נמצא גם בצומח בירקות עליים ירוקים, קטניות, טחינה מלאה, שקדים, אגוזים (במידה ואת רוצה להגדיל את הספיגה מומלץ לאכול ליד מזון עתיר בויטמין C כגון פלפל אדום, עגבניה )
    עוד מספר דברים חשובים :
    יש להפריד את לקיחת התוסף של הברזל ממוצרי חלב ( כנ"ל לגבי ארוחה עתירת ברזל , לא לאכול ביחד עם מוצרי חלב ) הספיגה הטובהביותר של תוסף הברזל הוא על קיבה ריקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל

לי
    30/07/2008

עכשיו היתי אצל רופא והוא אמר לי לקחת 2 כדורי ברזל כלומר 200 מ"ל ליום האם זה לא הרבה ואם וגוך סופג הכל או שהוא סופג כמות שדרושה לו ואת כל השאר מוציא מהגוף? ולגבי ויטמין B12 מה המינון הדרוש ליום ואם זה משנה אם כדור שאני שמה בפה מתחת ללשון או מעל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבתי לך כבר

ורד לב
    30/07/2008

את אמונותיי בנוגע לברזל.

לגבי 12-B, אם יש לך מחסור, כדאי להעלותו כרגע בעזרת הכדורים שמניחים מתחת ללשון. אלה עוקפים את מערכת העיכול ונספגים ישירות למערכת הדם.
    בשלב מאוחר יותר, הייתי מנסה להבין למה את לא סופגת את הויטמין הזה מהאוכל ואיך לשקם את מערכת העיכול בצורה כזו שהיא תוכל לחזור לעבודתה התקינה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B12

לי
    31/07/2008

ובאיזה מאכלים נמצא ויטמין B12? ואני רוצה לציין שאני עם כברת ונמצאת במעקב סוכר ללא אינסולין אני בשבוע 32

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל

לי
    31/07/2008

הרופא שלי אמר לי לקחת 2 כדורי ברזל האם זה לא הגזמה כי אז אני אקח 200 מ"ל ברזל ליום תגידי לי אם זה יעזור חוץ מזה זה אעשה לי עצירות וטחורים שלאחרונה הם יוצאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו