מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה נכונה בהריוןנועה24/07/2008
הי, היום אני בשבוע 27, גובהי 152 משקלי לפני ההריון 50 ק"ג. עד חודש רביעי כולל, עליתי עליה מאוד מבוקרת -כשני קילו. בחודש חמישי עליתי שלושה קילו ובחודש רביעי ארבעה קילו-לכל הדעות עליה מוגזמת שנובעת בעיקר מחשקים ומאכילת שטויות ולא אוכל מזין. לפני שבוע החלטתי לקחת את עצמי בידיים להוריד ממתקים וגלידות ולאכול מסודר במטרה לשמור ולמזער עלייה במשקל. תפריט יומי שלי נראה ככה:(אני צימחונית ) בוקר: קפה+צנים מלחם קל+ריבה, ביניים :פרי או קורנפלקס, צהריים-כוס וחצי אורז עם עדשים או קטנייה אחרת+ירקות חיים ומבושלים, ביניים פרי/ דגנים כ-20 גרם, ערב :ביצה, 100 גרם גבינה 5%, 3 פרוסות לחם קל, יוגורט 2%, סלט ירקות, לילה-גלידיאט, + מנת פרי. זהו תפריט מייצג שגרם לי לרדת קילו וחצי מאז שהתחלתי אותו-לפני שבוע. אני לא מרגישה רעבה ואוכלת את כל אבות המזון ולוקחת תוספי תזונה מתאימים לצמחונית-הריונית. השינוי העיקרי שעשיתי הוא בהורדת הג'אנק וירדתי במשקל. האם תקין? האם בעצם הירידה אני פוגעת בעובר? האם אני יכולה להמשיך לאכול כך? היום אני שוקלת 57 קילו. המון תודה, נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
נועה הופ26/07/2008הריון אינו זמן לדיאטות ולירידה במשקל. את בהחלט יכולה לאכול בריא ולא להגזים בצריכת קלוריות מיותרות ( התוספת הקלורית בהריון היא בסך הכל 300 קלוריות ליום ) אך לדעתי ירידה של קילו וחצי בשבוע מראה כי אכלת פחות ממה שהגוף צריך. חשוב שהירידה לא תהיה מגמתית מה שכן את בהחלט יכולה לנסות לשמור על המשקל לתקופה מסוימת. בגדול אין לאכול פחות מ- 1800 קלוריות בתקופת ההריון. מבחינה איכותית התפריט נראה בסדר במידה ואת אוכלת דגים חשוב לשלב עד 3 מנות דג בשבוע ולהקפיד לאכול את החלבונים הנוספים מן החי : ביצים ומוצרי חלב. ויטמין B12 נמצא אך ורק בחי ואינו נמצא בצומח, בנוסף ברזל נספג בצורה טובה יותר מהחי ופחות טוב מן הצומח. אכילת ויטמין C לצד מזון עשיר בברזל ( כמו קטניות ) שמקורו בצומח תגביר את ספיגתו. מומלץ להמיר את הדגנים הלבנים לדגנים מלאים שמהווים מקור לסיבים ויטמינים ומינראלים כמו כן את יכולה לשלב בתפריט אגוזים, שקדים ( לא קלויים) שגם הם מקור לברזל, ויטמינין ומינראלים וחלבון ולשלב שומן בריא כמו טחינה מלאה, שמן זית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)