מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילה בהריוןרונית30/07/2008
היי לפני כשנה לקחתי את עצמי בידיים, החלטתי שנמאס לי לחיות עם הפרעת האכילה שלי (אכילה כפיתיית, בולמוסים), ופניתי לעזרה, לדיאטנית ופסיכולוג. הטיפול עזר לי, למרות שלא נרפאתי לחלוטין, כי כנראה אף פעם לא אהיה ממש נורמלית, אבל המצב התשתפר מאוד. בנתים הפסקתי את הטיפול מטעמים כלכליים, וגם כי הרגשתי שהוא לא מתקדם לשום מקום- המצב נשאר תקוע. עכשו אני בהריון, בתחילת חודש רביעי והמצב מחמיר, אני מתדרדרת מיום ליום ומאבדת את השליטה שעוד הייתה לי, שהצלחתי בעבודה קשה להגיע אליה. קשה לי עם העלאת המשקל ועם חוסר היכולת לעשות דיאטה. בנוסף אני סובלת מצרבות נוראיות, שכלום לא מקל עלי כשהן תוקפות. שאלותי היא: האם רופא הנשים יכול לתת לי הפנייה לדיאטנית שמתמחה בתזונה בהריון? האם זה כרוך בתשלום (שאלה פחות קריטית, הבריאות שלי ושל העובר חשובה מכל...)? אולי עדיף לוותר על הדיאטנית ולנסות טיפול אלטרנטיבי כלשהו, מאחר ודיאטנית כבר ניסיתי (והיא לא עזרה לי להתמודד עם הבעיות כ"כ)....? המלצות? אני ממש מבקשת שתייעצו לי, אני כבר ממש במצוקה... תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
ורד לב30/07/2008אני קוראת את המצוקה שלך ושמחה לראות שאת מבינה שאת זקוקה לעזרה בכדי להתמודד עם מה שקורה כרגע בחייך, בגופך.
זו בהחלט החלטה נבונה להעזר באנשי מקצוע בתחומים הרלוונטיים לך.
לשאלותייך- יש בהחלט אפשרות של הפנייה לדיאטנית המתמחה בתזונה בהריון דרך קופ"ח, אם כי אני משערת שטיפול כזה יהיה מוגבל לדברים פיזיים בלבד ונשמע לי שהצורך שלך הוא גם של תמיכה רגשית בתהליך השינוי שאת זקוקה לו.
מאחר ואני מגיעה מהתחום של רפואה משלימה, אני יכולה להמליץ לך להעזר בתחומים כגון: דמיון מודרך ו NLP (כלים, אגב, שיוכלו לעזור לך רבות גם בהקשר של ההריון, הלידה וגידול הילדים). כמו גם תחומים של הומיאופטיה ותטא הילינג.
אלו אינם תחליף לעבודה התזונתית, כמובן, אם כי בהחלט יכולים להביאך למקום אחר מהבחינה הרגשית ולעזור לך לבחור נכון יותר את ההתנהלות היומיומית שלך מול הגוף שלך והמזון הנכנס אליו באופן קבוע.
מאחלת לך המון הצלחה בתהליך, גייסי את מירב כוחותייך לתהליך הזה- כי זה ממש שווה את זה!
אם את זקוקה להמלצות ספציפיות, את מוזמנת ליצור קשר דרך הפורום, או באופן פרטי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשה
רונית30/07/2008תודה רבה על התגובה המהירה, אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מטפלים ברפואה משלימה, באזור מחדרה בדרום ועד חיפה בצפון... במיוחד אם יש כאלו שאת יודעת שהם בעלי ניסיון בתחום הפרעות אכילה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצא לך טוב :-)
ורד לב30/07/2008זה במקרה האזור שלי :-)
אני עובדת בכרכור, כך שמכירה מטפלים מהאזור הזה.
לגבי דמיון מודרך ו NLP, ממליצה על עדי ברן וחגית ספנסר (שהיא גם דולה, אולי יהיה רלוונטי לך גם בהמשך).
בנושא טתא הילינג ותמיכה רגשית, ממליצה על רונית נשר, שהיא גם פסיכולוגית והילרית.
לא תהיה לך בעיה למצוא כל אחת מהן ברשת ושלושתן יכולות מאד להתאים לך.
במידה ותזדקקי להנחיות גם בתחום התזונתי, את מאד מזומנת להיות אתי בקשר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית שלום
נועה הופ31/07/2008קראתי את דברייך ואני מסכימה עם ורד לגבי שאת עושה טוב שאת רוצה לפנות לאנשי מקצוע כדי להתגבר על הפחדים ועל הבעיה. אני גם חושבת שדיאטנית של קופת חולים זה אינו המקום עבורך מישום שאצלה הטיפול יותר יתמקד בנושא התזונתי ופחות בנושא הרגשי דבר שאינו טוב עבורך כי את צריכה בעיקר את התמיכה הנפשית בין היתר התורים גם מאוד ארוכים. אני חושבת שהתעוררות הפחדים והחששות ותחושת איבוד השליטה שאת מתארת מאוד לגיטימים במצבך מישום שהריון זה מצב חדש שבו צריכים לעלות במשקל וזאת התמודדות חדשה עבורך ( מאחר שאני מאמינה שרוב חייך התמודדת עם ירידת משקל ) אני חושבת שמה עובר לך בראש שרק מהפחד לעלות הרבה במשקל בהריון.. את כבר מתחילה לאכול יותר....
לא משנה לאיזה מטפל/ת תפני אני מאוד מאמינה בכימיה ! יתכן והכימיה והתמיכה שקיבלת מהדיאטנית הקודמת לא סיפקו אותך. אומנם תפקיד הדיאטנית זה לספק ידע במישור התזונתי אך ללא שום ספק גם תמיכה רבה במישור הנפשי. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא איזה כיוון טיפולי את כרגע מחפשת? אני מבינה מדברייך שאת רוצה לחזור להיות בשליטה על האוכל ולעצור את העליית משקל... השאלה היא מהי הדרך עליה חשבת בכדי לעצור זאת ? האם את צריכה גם הכוונה תזונתית בין היתר או צריכה רק תמיכה נפשית ? או צריכה שילוב ?
אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)