מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרתלי30/07/2008
שלום אני מתחילה חודש שמיני שבוע הבא ויש לי סכרת הריונית ז"א לא ממש סכרת פשוט בבדיקה של עמסת סוכר 100 ערך אחד לא היה תקין אז רופא שלח אותי לדייטנית והיא בנתה לי תפריט וכמוון אני במעקב סוכר ביתי ואת כל התוצאות אני רושמת. בתפריט שלי יש לי רק פרי אחד ביום שזה מאוד קשה לי ,ולפעמים אני אוכלת כמה פירות והתוצאות שלי קופצות עד 160 רציתי לדעת האם זה מסוכן לעובר שלי את כל הקפיצות בסוכר שלי ואם יש לי עכשיו סכרת זה אשאר לכל החיים? זה מאוד מדאיג אותי אין לי במשפחה אף אחד עם סכרת וגם לי לא היה למה זה קרה אולי בתחילת הריון אחלתי הרבה סוכרים ופחממות , מי יכול לעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאחר ולא נותר לך עוד זמן רב
ורד לב30/07/2008ממליצה לך בחום רב להצמד לתפריט שקבלת ולא לחרוג ממנו.
תנודות בסוכר יכולות להשפיע על שניכם- עלייך ועל העובר.
אני משערת שקראת על הסיכונים של סכרת הריונית, כך שאני לא צריכה לחזור עליהם בפנייך.
החדשות הטובות הן שזה בהחלט יכול להיות תחת קונטרול ושלאחר הלידה יש סיכוי טוב מאד שהמצב יתאזן.
חשוב לי לציין שהנקה מעודדת את איזון משק הסוכר ושסכרתיות, גם מהסוג הראשון, יזדקקו לפחות אינסולין בעת ההנקה, כך שזו יכולה להיות דרך מעולה בשבילך לעזור לגוף שלך להתאזן מייד אחרי הלידה. וגם לילדך לאזן את משק הסוכר שלו עם צאתו לעולם.
למה זה קורה?
לעתים זו נטייה, לעתים אורח החיים המערבי הטיפוסי, עתיר הפחמימות והסוכר והעני בפעילות גופנית ואיזון.
ושוב, קחי את זה בפרופורציה ושימרי על עצמך. רק עוד חודשיים...אולי אפילו פחות...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת
לי31/07/2008ורד את רוצה לאגיד שלאחר לידה אני יצטרך לשמור על דייטה שוב עם אותו תפריט? אז איך יהיה לי חלב אם אני כמאת לא אוכל כלום? או שלאחר לידה יהיה לי תפריט חדש? מאוד קשה לי בלי פירות אתמול בלילה אכלתי 2 תאנים ו7 שקדים ובבבוקר בדיקה שלי היתה 102 במקום עד 90 מה אני אעשה לא אוכל פירות בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה שאני יודעת..
שני31/07/2008רוב הסיכויים שסוכרת הריונית נעלמת אחרי הלידה. תאכלי פירות עם פחות סוכר כמו תפוח עץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי שלום
נועה הופ31/07/2008אני מאוד מבינה את חששותיך. לרוב סכרת הריונית חולפת ברגע שההריון מסתיים אם כי יש נשים שזה נשאר להן. אני חשובת שבמקום לחשוב על מה יהיה אחרי ההריון, ולמה הסכרת דווקא התפרצה, תתמדקי בהווה. הריון זה מצב שבו מופרשים הורמונים רבים שלעיתים משבשים את המנגנונים הבריאים של הגוף. כרגע ישנם איסורים רבים בתזונתך ולא לחינם. את צריכה להבין שפירות כמו שאר הסוכרים הפשוטים גורמים לקפיצות סוכר מאוד גבוהות בדם וכרגע לגוף שלך קשה להתמודד עם זה ( לגוף קשה להכניס את הסוכר לתוך התא, ולכן רמת הסוכר בדם יותר גבוהה מהנורמה. הסוכר עובר את השלייה ומגיע לעובר וגורם לו לגדול בקצב מהיר, לכן בהריונות עם סכרת נולדים עוברים מאוד גדולים) עלייך להקפיד מאוד על הנחיות שקיבלת מהדיאטנית ואף לבצע מעקב של מדידות סוכר. במידה ולא תשמרי יתכן ואף תצטרכי זריקות אינסולין.
את חייבת לחזור לדיאטנית להמשך מעקב ועל מנת שתענה על כל שאלותייך. במידה ואת אוכלת פרי שלבי אותו עם מספר שקדים או אגוזים, זה יאט את קצב ספיגת הסוכר לגוף ולא יגרום לקפיצה כה גבוהה ברמת הסוכר בדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם דבריה של נועה
ורד לב02/08/2008ומזכירה לך את עניין הפרופורציות.
לא אמרתי שגם אחרי הלידה תצטרכי להמשיך בתפריט הזה, אלא שאם לא תקפידי עכשיו ייתכן והמחלה לא תחלוף.
זו הפרופורציה בעיניי- כפי שאמרה נועה, להתמקד בהווה. במה שנכון לך עכשיו ולא רק במה שמתחשק. על החשקים אפשר לעבוד בעזרה של NLP, דמיון מודרך, טתא הילינג. כי הרי מדובר בהרגלים...ואותם אפשר בהחלט לשנות ולהתאים למצב.
גמני חושבת שטוב תעשי אם תחזרי למעקב צמוד, אפילו פעם בשבוע כדי שזה יעזור לך לעבור את התקופה הלא פשוטה הזו העומדת בפנייך (במיוחד עם שפע פירות הקיץ, שמן הסתם מגרים אותך מאד...).
נסי להעזר בכל הכלים העומדים לרשותך. גם רפואה סינית יכולה לעזור פה מאד להפחתת החשק למתוק ולאיזון המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)