לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר לידה
    אפרת
    04/08/2008

שלום לכולן אני 7 שבועות לאחר לידה. גובהי 1.60. לפני ההריון שקלתי 65 קילו וכעת שוקלת 70 קילו. לא מצליחה להוריד את ה- 5 הנוספים. יש לציין כי אני מניקה מלא ואמרו לי שזה שורף קלוריות. אני גם לא מפריזה באכילה. מדוע אני לא חוזרת לעצמי. תוכלו לתת לי טיפים? אני פוחדת שהשומן לא יירד ממני.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר לידה

הוספת תגובה

• את רק 7 שבועות אחרי הלידה

ורד לב
    05/08/2008

כמה זמן לקח לך להעלות את המשקל הזה?
    הרצון לחזור כ"כ מהר למשקל מלפני ההריון, למי שהייתי קודם וכו' הוא תלוי תרבות, כמובן.
    החברה בה אנחנו חיים יוצרת אצלנו ציפייה ששום דבר לא ישתנה- היינו בהריון, ילדנו, יש לנו ילד- אז מה? מי אמר שהדברים השתנו, הכל אותו הדבר...

זה ממש לא נכון בעיניי וחשוב להבין שלגוף יש את המקצבים הפרטיים שלו ועלינו לכבד אותם.
    מה יקרה אם תיצרי מצב של ירידה מהירה מדיי במשקל? איך זה ישפיע על הבריאות שלך קודם כל, לפני עניין החלב והתינוק...

תני לגוף שלך לעשות את העבודה שהוא יודע- הכי טוב- לעשות.
    המשיכי בהרגלייך הבריאים ואם יש מה לשפר (ותמיד יש מה :-) ) זו ההזדמנות שלך לעשות זאת.

הנקה אכן שורפת כ-500 קלוריות ביום. זה לא אומר שאנחנו צריכות להגדיל את נפח המזון שאנחנו אוכלות באופן מלאכותי, מנגנון הרעב שלנו בהחלט דואג לזה.
    אנחנו כן צריכות לדאוג לבחירה נכונה של המזונות שלנו ולהתמקד במזונות מזינים.

בשלב זה את בהחלט יכולה לחזור לפעילות גופנית מתונה, לפי הקצב הנכון לגוף שלך. זה יעזור לתנועתיות שלך, למניעת כאבים ומיחושים וגם לתמיכה בתהליך החזרה למשקל הרצוי שלך.

נשמע שאת לגמרי הכיוון הנכון, המשיכי כך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת שלום

נועה הופ
    07/08/2008

אני מסכימה עם ורד את באמת מעט זמן אחרי לידה !!! לפעמים הורדת העודפים לוקחת זמן בייחוד אם את מניקה. הנקה יכולה לגרום לרעב ולתיאבון. זה לא אומר שלא ניתן לרדת במשקל תוך כדי הנקה, ניתן בהחלט לרדת אך רצוי שהקצב הירידה יהיה מאוד איטי על מנת שזה לא יפגע בייצור החלב ועל מנת שהחלב יהיה משובח ויכיל את כל הנוטריאנטים הדרושים לתינוק. לגבי התפריט היומי שלך ייתכן וישנם דברים קטנים בתפריט שלך שעושים את ההבדל וגורמים לך לא לרדת במשקל כמו נישנושים קטנים בין הארוחות, כמויות של שמן בבישול / בתיבול, אכילה בסוף שבוע, אכילה בחוץ. לפעמים אנחנו שומרים ממש טוב על התזונה אבל ישנם דברים קטנים כפי שציינתי בפנייך שיכולים לתרום לצריכת קלוריות נוספות מה שגורם בסופו של דבר לאיזון המשקל ולאי ירידה. תני לעצמך צ'אנס ועיקבי אחר המשקל. במידה ואת רואה שזה עדיין תקוע את תמיד יכולה להיעזר בייעוץ מקצועי כדי לראות האם יש משהו שבכל זאת מפריע לירידה. אבל אני שוב חוזרת ואומרת, אל תצפי לרדת את מה שעלית מהר !! הקצב ירידה במשקל צריך להיות מתון ואיטי בערך של חצי קילו בשבוע ולא יותר.
    אמשח לעזור ולייעץ לך במידה ותרצי ובהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו