אומגה 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אומגה 3
    גלית
    22/08/2008

שלום רב! אני בהריון שבוע 31+4 אני לוקחת פרטנל בהמלצת הרופא+תוספי ברזל (פעם בחודש גם מקבלת זריקת ברזל). התחלתי קורס הכנה ללידה ושם הומלץ על תוספת אומגה 3 וזרעי פשתן. בעלי קנה לי גם אלספה וגם פשתן טחון. הבנתי שבפשתן טחון יש הרבה אומגה 3. האם מומלץ לקחת את הפשתן הטחון בנוסף לאומגה 3 או שזה יגרום למינון יתר של אומגה 3?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• גלית הי

נועה הופ
    22/08/2008

האומגה 3 הנמצא בכמוסות מקורו בחומצות שומן הנקראות DHA ו- EPA שהן למעשה חומצות שומן ארוכות שרשרת שמקורן אך ורק מדגי ים צפוני כגון מקרל, הליבוט, הרינג, טונה טרייה וכו'.
    לעומת זאת מקור האומגה 3 בזרעי פישתן הוא מחומצה אלפא-לינולנית (ALA ) שהיא חומצה קצרה יותר. מי שלמעשה משפיע לטובה על הגוף ועל העובר הן יותר החומצות הארוכות EPA ו- DHA . בגדול הגוף יודע להפוך את חומצת ה- ALA לחומצות EPA ו- DHA רק שבפועל זה לא תמיד קורה ולכן גם אם תקחי זרעי פשתן תקבלי מהן את ה- ALA אך לא בטוח את ה- EPA ו - DHA . זרעי פישתן יכולים להיות טובים גם לכל מיני דברים אחרים כגון עצירות כי הם מכילים סיבים.
    אני לא רואה בעייה מסוימת לקחת גם וגם רק כמובן הכל שאלה של מינון וכמות.
    לגבי הכמוסת - לאומגה 3 באופן כללי יש לו נטייה להשפיע על דילול הדם ולכן אם את לוקחת תרופות מדללות דם מומלץ לך להתייעץ עם הרופא לפני לקיחת האומגה 3
    לגבי הזרעי פשתן- לא מדובר שתגמרי שקית של זרעי פשתן ביום אלא מקסימום תוסיפי כפית או שתיים במהלך היום. לחברת אלטמן נוטרלייף ישנו תוסף של אומגה 3 מיוחד להריון של זה נקרא אלספה 9 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו