גבינה לבנה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבינה לבנה בהריון
    כלנית
    25/08/2008

אני בשבוע 31. יש לי סכרת הריון. כחלק מתפריט הדיאטה נאמר לי ע"י הדיאנטנית כי אני יכולה לאכול גבינה לבנה ללא הגבלה. בגלל תחושת אי השובע יוצא שאני אוכלת כמות די גדולה של גבינה לבנה מידי יום (אני אוכלת כ-250 גרם גבינה לבנה כל יום). השאלה שלי היא: בגבינה לבנה יש חלבון. האם כמות כזאת של חלבון מידי יום לא יכולה להזיק לעובר? יש לציין שבנוסף אני אוכלת בשר בקר 5 ימים בשבוע (עקב ברזל נמוך) וכן ביצה כ-4 פעמים בשבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבינה לבנה בהריון

הוספת תגובה

• כמובן שזה תלוי את מי את שואלת :-)

ורד לב
    25/08/2008

אני לא מצדדת בהרבה מוצרי חלב ואם כבר, עדיפים מוצרי עזים וכבשים ע"פ אלה של חלב פרה בעיניי.
    לגישתי, חבילת גבינה ליום נשמע המון. משערת שדיאטנית תאמר לך אחרת.
    את צריכה להחליט מה מתאים ונכון לך.
    יש לא מעט חומר על מוצרי חלב באינטרנט, מציעה לך לקרוא.

אגב, מדוע יש לך תחושת אי שובע? האם אינך אוכלת מספיק? אנחנו לא נהיים שבעים רק ממתוק...
    מציעה לך לבסס את תזונתך על דגנים מלאים, בעלי אינדקס גליקמי נמוך 0חפשי את הטבלאות של האינדקס הגליקמי והתאימי את מזונותייך).
    שפע של ירקות, עדיף בקליפתם. אגוזים וזרעים שאינם קלויים.
    טחינה מלאה היא תחליף מצויין לגבינה וגם עשירה מאד בברזל (כתבת שיש לך בעיה עם ברזל).
    בקיצור, יש עוד לא מעט התאמות שאפשר לעשות לתפריט שלך (וזה רק מהמעט שכתבת פה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלנית שלום

נועה הופ
    27/08/2008

קופסת גבינה לבנה ביום לעניות דעתי זה בסדר. מה שכן בכל זאת את צריכה לדעת שגם בגבינה לבנה ובמוצרי חלב אחרים ( בעיקר מוצרי חלב ניגרים כגון חלב ) יש פחמימות לכן במידה ויש לך מכשיר לניטור סוכר הייתי ממליצה לך לבדוק את רמות הסוכר אחרי שאת אוכלת גבינה לבנה ולראות כיצד זה משפיע על עליית הסוכר בדם. רוב האנשים שחיים בעולם המערבי אוכלים כמות גבוהה של חלבון הרבה מעבר לנורמה. ההמלצה היא לאכול כ- 20% חלבון מסך הצריכה הקלורית היומית שלנו. הגוף מפרק את עודפי החלבון ומפריש אותם דרך הכליות בשתן.
    לגבי בקר - מומלץ להעדיף את החלקים הרזים של הבקר כגון חלקי כתף, פילה, סינטה שייטל וכו' ולהסיר שומן נגלה לעין מכיוון שהשומן של הבדר הוא שומן רווי שאינו בריא. במידה ורמות הברזל מאוד נמוכות יש להיעזר בתוסף ! כי לפעמים דרך האוכל זה לא מספיק. את יכולה לגוון מידי פעם עם בשר הודו שהוא יותר דל בשומן ויש בו יחסית הרבה ברזל.
    לגבי ביצים - ניתן לאכול ביצה כל יום אם אין בעית כולסטרול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו