אבוקדו בהריון ועלייה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבוקדו בהריון ועלייה במשקל
    טלי
    10/09/2008

ערב טוב אני מתחילה חודש חמישי. לפני שבועיים אכלתי כל יום במשך שבוע וחצי אבוקדו שלם קטן. חברה אמרה לי שאסור לאכול כל כך הרבה אבוקדו בהריון. האם זה נכון? האם כמות האבוקדו המותרת בהריון היא מוגבלת? ולכמה? בנוסף ה BMI שלי הוא בסביבות 27. מתחילת ההריון ירדתי כשבעה קילוגרמים ממשקלי עקב בחילות וחוסר רצון לאכול. כרגע מזה חודשיים וחצי משקלי יציב אך לא עליתי במשקל עדיין. אני מקפידה לקחת מולטי ויטמינים, לאכול פירות וירקות וביצה כל יום, ולפחות שתי מנות בשר ושתי מנות דג בשבוע. כמעט ולא אוכלת מתוקים. ולחם מחיטה מלאה או לחם שיפון. האם חוסר העלייה במשקל עם BMI כשלי בגיל זה של ההריון תקין? מהו המשקל שאני אמורה לעלות במשך ההריון? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טלי שלום

נועה הופ
    14/09/2008

אין בעיה של אכילת אבוקדו בהריון, השמועה שאסור לאכול את האבוקדו בהריון הוא בגלל שיש בו ויטמין A אך עדיין כמות הויטמין A בו אינה גבוהה בהשוואה למזונות אחרים ורק לידע כללי גם במזונות אחרים שאת אוכלת כגון גבינה , ביצה, דג וכו' יש ויטמין A. באופן כללי קשה להגיע לצריכה המקסימאלית של ויטמין A רק מהמזון ולכן זה בסדר להמשיך לאכול אבוקדו. לא הייתי ממליצה לך להמשיך כל יום לאכול אבוקדו שלם מכיוון שהוא עתיר קלוריות ושייך לקבוצת השומנים ( אומנם שייך לקבוצת השומנים הטובים, אך עדיין כל סוג של שומן הוא עתיר קלוריות ) הייתי מסתפקת בחצי אבוקדו במקום שלם. לגבי עליית משקל בהריון שהתחיל עם משקל עודף, ההמלצה היא לעלות 5-7 קילו במהלך ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו