עלייה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל
    מורן
    05/10/2008

אני בחודש שישי להריוני (שבוע 24). הריון ראשון. אני מאוד מודאגת בגלל העלייה הרבה במשקלי... אני בת 23, התחלתי את ההריון במשקל 62 (גובה 1.63) וכעת אני שוקלת כ-72, כלומר, עליתי בערך 10 קילו. חשוב לי מאוד לציין שאני מקפידה על פעילות גופנית (אירובי בחדר הכושר) כשלוש פעמים בשבוע, וגם אני לא אוכלת פחמימות (כתוספת, כמו: אורז,פסטה,תפו"א וכדו' כבר 5 שנים מאז הדיאטה האחרונה שבה הורדתי 15 קילו) אלא מסתפקת בתוספת של ירקות ומידי פעם לחם קל לארוחת הערב. בקיצור, ממש לא מפריזה באוכל... חלק מהעלייה הראשונית במשקל(2-3 קילו ראשונים) היו בגלל הבחילות עד חודש רביעי שאילצו אותי לאכול רק בייגלה ובסקווטים, אבל מאז שומרת ומקפידה. העניין הוא שהרבה אומרים שלא נראה שהעלתי כ"כ הרבה במשקל (במיוחד בעלי, שצוחק עליי כשאני אומרת לו שאני שמנה..) אבל אני עדיין מרגישה זאת בבגדים שכבר לא עולים עליי... מה לעשות? זה מצב שממש מדכא אותי... מפחדת כבר מהמשך ההריון וכמה עוד אעלה במשקל..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• מורן שלום

נועה הופ
    11/10/2008

עליית המשקל היא אכן מעט מהמומלץ. נשמע שאכן את לא מפריזה באכילה ומנהלת אורח חיים בריא לגבי הפחמימות, לא מומלץ להימנע מהן בתפריט. הפחמימות מהוות את הדלק הזמין של הגוף. אם לא תאכלי מספיק פחמימה הגוף שלך יפרק את השריר לצורך קבלת אנרגיה. מומלץ לשים דגש על פחמימות מורכות מלאות כגון לחם מלא, אורז מלא, קינואה וכו'.
    אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית לצורך מעקב על המשקל עד סוף ההריון ובנייה של תפריט מאוזן להריון אשר ימתן את העליה במשקל.

אשמח לייעץ ולעזור לך אם תרצי

בהצלחה ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו