כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    רחל
    08/10/2008

שלום, אני בשבוע 26 להריון. יש לי נטיה קלה לכולסטרול, אך לפני ההריון הגעתי לערכים תקינים לגמרי בעזרת תזונה. התוצאות האחרונות הראו עליה משמעותית: Cholesterol 253 Triglycerides 145 HDL-Cholesterol 80.1 LDL Cholesterol Calculat. 143.7 יש לציין שבגלל אנמיה אני אוכלת יותר בקר וביצים. האם עלי לעשות דבר מה בנידון? האם כולסטרול גבוה מסוכן להריון? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול בהריון

ורד לב
    08/10/2008

אני משערת שאת מודעת לבעייתיות של כולסטרול גבוה.
    אולם בהריון צפוי בהחלט שכולסטרול יעלה.
    חשוב שתמשיכי במעקב וגם לאחר הלידה תוודאי שהרמות יורדות.
    בינתיים, חפשי לך מקורות נוספים לברזל. הוא קיים גם במקורות צמחיים.
    את מוזמנת לקרוא את המאמר שלי בנושא:
    http://www.articles.co.il/article/6447/%D7%91%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%95%20%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA%20%D7%99%D7%A9%20%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרונה שלום

נועה הופ
    11/10/2008

ההריון הכולסטרול בדם אכן יכול לעלות בעקבות שינויים הורמונלים בגוף. כמובן יש לעקוב אחרי הרמות לאורך ההריון וגם לאחר ההריון ולראות שהן חוזרות לערכים תקינים. נזקי כולסטרול רע גבוה בדם נמדדים לאורך שנים לכן אם הרמות היו מאוזנות לפני ההריון בעזרת התזונה זה מצוין ואני לא מאמינה שרופאים ימהרו לטיפול תרופתי גם בגלל שאת בהריון, וגם בגלל שהצלחת להיות מאוזנת על ידי תזונה וגם בגלל שהרמה לא עד כדי כך גבוה. בכל מקרה ניתן לפנות לדיאטנית לצורך העלאת המודעות לתזונה נכונה. ניתן להגביר בתפריט מזונות כגון שומנים טובים כגון אגוזי מלך, שמן זית, שקדים, טחינה ולעלות הסיבים התזונתיים המסיסים כגון שיבול שועל, קטניות. על ידי תזונה ניתן לעלות הכולסטרול הטוב ( שאגב אצלך הוא גבוה וזה מצוין ) ולהוריד את הרע.

אשמח לייעץ ולעזור לך אם תרצי

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו