רגשיות למזון והריון - מתוסכלת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשיות למזון והריון - מתוסכלת...
    ענת
    19/10/2008

שלום, אני בת 30 בהריון ראשון באמצע שבוע 21, ההריון תקין לגמרי (טפו, טפו,טפו... :)) כבר 11 שנים אני מתמודדת עם בעיות בבטן, מערכת העיקול קיבה וכו כתוצאה מרגשיות למזון, גלוטן, שמרים, סוכרים. לפני שנכנסתי להיריון טופלתי אצל מומחה ברפואה סינית שמאוד עזר לי, בעזרת דיקור, כמוסות מצמחים ודיאטה דלת עמילנים וסוכרים הצלחתי להפחית את הנפחיות והבצקות וכמובן את כאבי הבטן הנוראיים שסבלתי מהם הרבה זמן. עם כניסתי להריון הפסקתי את הטיפול הדיאטתי והנחיות המומחה היתה להמשיך בתזונה כפי שהמליץ אולם לא לעשות דיאטה... עד לפני חודש לא היתה לי בעיה כיוון שתחושת הרעב לא היתה חזקה והצלחתי להתמודד עם קמיהות למאכלים שלא ממלצים לי, עם התקדמות ההריון הרעב גובר ואני מרגישה צורך עז יותר לגוון את התפריט שלי, הוספתי לאט לאט אורז, תירס, תפוחי אדמה וכן מתוקים, שוקולד וגלידה לפעמים, עוגיות אגוזים ושקדים וכו'. בנוסף לכך יכולת השתיה שלי ירדה מאוד, לפני ההריון הייתי שותה המון מים, בתחילת ההריון הרגשתי רע מאוד, היו לי בחילות והקאות כל הזמן, לא הייתי מסוגלת לשתות יותר מידי מים כי זה גרם לי ליותר בחילות, והיום למעשה, אני שותה פחות מים מלפני ההריון, אני יודעת שזה לא טוב ומשתדלת להכריח את עצמי לשתות, אני לא מצליחה לשתות יותר מ2 ליטר ליום וגם זה בחסד... בשבועיים האחרונים התחלתי שוב לסבול מכאבי בטן ומנפיחויות, בנוסף ישנה עליה משמעותית מאוד במשקל ואני פוחדת שאני עושה לעצמי נזק.... אני מתוסכלת כיוון שכרגע אני מרגישה שאין ביכולתי לשלוט על מצב האכילה שלי ואני פוחדת לסיים את ההריון עם דלקת במעיים, בצקות ועודף משקל רציני... האם ישנה איזה המלצה לתזונה לשנים בהריון שיש להן בעיות כמו שלי? לא הצלחתי למצוא כל מענה לבעיה שלי באף אתר, האם אני סתם פרנואידית וזה טבעי לחלוטין? כולם אומרים לי שזה טבעי להשמין ולהיות רעבה יותר אבל אני מרגישה בחוסר שליטה ובסחרור... אשמח לכל עזרה שהיא בנושא זה תודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ענת שלום

נועה הופ
    22/10/2008

הפחדים שאת מתארת הם לגיטימים ואת ממש ממש לא פרנואידית.... אני חושבת שאחד הפחדים של כל אישה זה לעלות בצורה מופרזת בהריון ולפחד הזה תוסיפי את כל הבעיות התזונתיות שתיארת ולכן אני מאוד יכולה להבין אותך. דווקא במקרה כמו שלך שבו התזונה שלך לא כוללת הרבה מאוד מזונות הייתי הולכת לטיפול אישי ולא מסתפקת רק בהכוונה כללית בפורום. האם כל בעיותיך הרפואיות אובחנו על ידי הרפואה המערבית בבדיקות דם וגסטרו ? או האם את איבחנת את עצמך על פי ניסוי וטעייה? האם הממוחה ברפואה סינית אמר לך שאת רגישה ? אילו שאלות מאוד חשובות ועל פי שאלות אילו יהיה ניתן לבנות לך תוכנית אישית המתאימה לך ולסבילות שלך למזונות. בנוסף כיום את נמצאת במצב שבו צורכי הגוף השתנו את צריכה יותר קלוריות וחשוב שהן יהיו ממקור איכותי. מכל הסיבות הללו קשה לענות לך על רגל אחת. אני ממליצה לך בחום לפנות לאיש / אשת מקצוע על מנת לסדר את התזונה שלך גם על מנת להפחית את הסימפטומים של המערכת עיכול וגם לשמור שלא לעלות בצורה קיצונית במשקל. אשמח להיות לך לעזר במידה ותהיה מעונינית.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם נועה ומוסיפה

ורד לב
    22/10/2008

אולי דווקא כדאי שתמשיכי להגיע לרופא הסיני שלך לטיפולים במהלך ההריון ואם הוא אינו עובד בהריון, לכי למישהו שמתמחה בטיפול בנשים בהריון.
    זה בהחלט יכול לאזן את התשוקה שלך למזונות מתוקים ולמזון שאינו בריא לך ולעזור, גם אם רק באופן אקוטי, עם כאבי הבטן וכל התופעות שמתעוררות כשאת משחררת את הרסן עם התפריט שנכון לך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו