עליה גדולה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה גדולה במשקל
    דניאל
    09/11/2008

מחר אתחיל את שבוע 29 להריוני. בחודש וחצי האחרונים אני מרגישה שאין לי שליטה על העלייה במשקל שלי. גובהי 1.65 מטר. התחלתי את ההריון במשקל 53 ק"ג. נחשבתי לרזה. כעת אני שוקלת כמעט 63 ק"ג. יש לציין שאני מאוד מקפידה על התזונה שלי. לדוגמא ביום אני אוכלת: בוקר- שני שליש קערית ברנפלקס, ארוחת עשר: יוגורט ביו 1.5% ולפעמים בתוספת בננה אחת. צהריים- ארוחה חמה על בסיס עוף עם אורז או פסטה וירק (כמות ממש סבירה ולא גדולה) ב-17:00 אני אוכלת חטיף אנרג'י של 86 קלוריות ואח"כ עוד פרי. ערב: סנדוויץ מלחמניה אחת או סלט ירקות עם ביצה קשה וטונה (ללא כל רוטב). לילה: מעדן שוקולד 3% שומן. אני לא "מנשנשת" בין הארוחות הללו. יש לציין שדווקא בחודשי ההריון הראשונים אכלתי יותר ולא מאוזן עקב הבחילות וכמעט ולא עליתי במשקל. מה עליי לעשות? אני לא רוצה להמשיך עם העלייה המטורפת הזו אבל ברור שתזונת העובר שלי חשובה יותר ממני- אני לא מעוניינת להרעיב אותו. כל פעם שאני עולה על המשקל אני עולה בקילו ...:-( סליחה על השאלה הארוכה ובתודה מראש על תשובתך, המיואשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה גדולה במשקל

הוספת תגובה

• אמנם משקלים מדוייקים הם התחום של

ורד לב
    09/11/2008

נועה הדיאטנית, אולם אני חייבת גם להתייחס ולתת מזווית הראייה שלי.

אנחנו חיות בעולם בו מאד חשוב איך אנחנו נראות, מה אנחנו לובשות ו...עד כמה שזה מגוחך...כמה אנחנו עולות בהריון.
    איך שאני רואה את הדברים, הריון הוא ממש לא הזמן לעשות דיאטה, להכנס למשטר נוקשה ולהרגיש אשמה על מזונות כאלה ואחרים.
    העלייה הממוצעת של נשים בהריון נעה בין 8-15 ק"ג. יש פה משתנים גנטיים, נטיות פיזיות, המצב הגופני -רגשי- נפשי- אנרגטי שהיה לפני הכניסה להריון ועוד- כל אלה ישפיעו על מידת העלייה שלך במשקל בהריון, על התחושות שלך ועל התופעות שתחווי במהלך ההריון.

מה שאת מתארת היא תזונה סבירה בהחלט, בגדר הנורמה (אם כי תמיד אפשר לשפר עוד, זה ברור. למשל, הייתי מתמקדת בדגנים מלאים ובמזונות לא מעובדים כמו קורנפלקס, אלא גרנולה או דייסת קוואקר וכד'). אני ממש לא רואה סיבה בה תחשבי שאת עולה בצורה "מטורפת" ושמה שאת עושה אינו בסדר.
    נשים רבות עולות לא מעט בהריון ואח"כ גם יורדות את זה.
    הגוף שלנו חכם ויודע מה נכון לו. אולי הייתי רזה מדיי לפני ההריון והגוף היה זקוק ליותר כדי למלא את מחסוריו ומאגריו?

זה ממש לא נכון, בעיניי, להתייחס נקודתית לעניין המשקל. כאילו שאין פה עבר ועתיד, נטיות וצרכים מיוחדים.

ממליצה לך ללכת עם התחושה שבטאת יפה של: "שתזונת העובר שלי חשובה יותר ממני- אני לא מעוניינת להרעיב אותו" וללמוד לסמוך על הגוף שלו ועל הצרכים שלו. במידה, כמובן, הכל במידה.
    זה לא שאני אומרת לך, 'יאללה, שחררי כל רסן ואיכלי כל מה שזז'. לא!
    את עושה טוב מה שאת עושה עכשיו. המשיכי כך!
    היי קלה ואוהבת כלפי עצמך. אולי התינוק הזה בא ללמד אותך את המקום הזה של ההקשבה העצמית, הקבלה העצמית, לוותר על ההלקאות העצמיות האלה ועל ההתחשבנויות....ללמוד יותר להינות ולהיות!

בהצלחה והמשך הריון מהנה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דניאל,

נועה הופ
    10/11/2008

ראשית אני מזדהה עם התחושות ואני מבינה את הפחד של עלייה יתרה במשקל בהריון. מנתוני המשקל והגובה שלך לפני ההריון וכעת, התחלת את ההריון במשקל יחסית נמוך ולכן טווח עליית המשקל התקין במקרה שלך יכול לנוע בין 12.5 קילו ועד 18 קילו !!
    על אף שעלית כבר 10 קילו, עדיין העליה נחשבת בגדר התקין (הכל ביחס למשקל ממנו התחלת את ההריון ). ממה שתיארת לא נשמע שאת מפריזה באכילה ולכן אם את עושה את המקסימום כדי לשמור, יותר מזה את לא יכולה לעשות !!
    בסוף ההריון מאוד יתכן שמתוך העליית משקל , לפחות 12 קילו יהיו בעקבות עליה פיזיולוגית (עובר,שיליה, נפח דם, מי שפיר וכו' )
    המשיכי להקפיד על תזונה נכונה כפי שאת עושה, בדקי את האכילה בסוף שבוע יתכן ושם את חורגת מעט בכמויות, בדקי האם אין צבירת נוזלים (בצקות),
    אם תרצי ייעוץ מעמיק יותר הכולל בניית תפריט ומעקב על המשקל את מוזמנת ליצור קשר עימי
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו