מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליית משקל בהריוןליאת25/11/2008
שלום, לפני כ-6 שנים (לאחר הולדת ביתי) התחלתי לחיות לפי אורח חיים מסודר של שומרי משקל וממשקל של 72 ירדתי ל-52-53. בשנה האחרונה עליתי 2 ק"ג בערך ונעמדתי על 54.5-55 ק"ג. עסקתי בפעילות גופנית רצופה מאז 3 פעמים בשבוע שעה כל פעם. אציין שכל הריון שלי בעבר הסתיים בתוספת של 30 ק"ג שחלקם דבקו בי עד לקבלת השינוי בסגנון החיים. אני נמצאת בשבוע 14 - הריון שלישי. מיותר לציין עד כמה אני חוששת מעליה לא מבוקרת ושומרת באדיקות. לא אשקר ואומר שעם ההריון הופיעו חשקים מוזרים לכל מיני דברים - אבל גם מהם אכלתי במידה ובחשש. לצערי שלושת החודשים הראשונים גרמו לי לעצלנות ועייפות שלא מאפיינת אותי כבר שנים. אני מכורה לספורט ולשיעורי עיצוב אבל לצערי הפסקתי עם כל פעילות גופנית ואני פשוט מרגישה רע רע רע לגבי זה ומה שמנחם אותי שאני רק בתחילת הדרך ושעדיין לא מאוחר. אני צריכה רק דחיפה קלה. בכל מקרה, נכון להיום משקלי 57.2 - זו נראית לי עליה מופרזת וזאת לאחר שהבנתי שבשליש ראשון לא אמורים לעלות ואם כן אז בין 0 ל-2 ק"ג. בתור אחת עם מודעות ורצון - לא יודעת איך הגעתי למצב הזה. הכי הכי נורא זה הספורט שהפסקתי לעשות. אני פשוט לא יודעת איך לחזור אליו, מאיפה לשאוב את החשק, במה להתחיל? השאלה שלי - האם אני יכולה לחזור לפעילות גופנית רצינית כמו שהייתה לי לפני ההריון - עיצוב דינאמי+עיצוב גוף+פילאטיס או שעדיף לי להסתפק בהליכה מהירה מאוד של 8-9 ק"מ בשעה שעה ורבע לפחות 3 פעמים בשבוע? אני אובדת עצות, יודעת שאסור לי להילחץ כי לחץ גורם לי לעשות שטויות וביום אחד אני פשוט יכולה להרעיב את עצמי ולחיות מירקות בלבד... אציין שאני לא מרבה לאכול פחמימות - מאז תחילת השינוי אני ממעטת בהם - אבל משתדלת לאכול את כל אבות המזון. יש לי חוסר ברזל ואני לוקחת תוסף, הבשר היומי שלי הוא גרון עוף לכל היותר 2 ביום וזהו. אני יודעת שלא מספיק אבל אני לא אוהבת בשר. איפה אני יכולה להרכיב תפריט מאוזן ובריא לחודשי ההריון כדי לא לעלות הרבה במשקל? סליחה על האורך, שוטטתי בהרבה פורומים והתלהבתי מאוד מהתשובות המפורטות שלכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לי
נועה הופ26/11/2008אני מורידה בפניך את הכובע על כך שהצלחת לרדת במשקל ולאמץ אורח חיים בריא ופעיל !!
אני יכולה להבין את החששות שלך במיוחד שהיית במקום הזה של העודף משקל ולאחר שציינת שבהריונות הקודמים עלית המון. אני חושבת שאת חייבת לקחת החלטה שההריון הזה יהיה שונה מההריונות האחרים ושבשום פנים ואופן לא תאפשרי לעצמך לעלות בצורה כל כך קיצונית במשקל. נשמע שאת מאוד מודעת להרגלי האכילה שלך ולכן את בטח יודעת שהריון זה לא תירוץ לאכול בשביל 2 ולכן זה לא נותן לגיטימציה בשום פנים ואופן להפוך למגרסת אוכל ואל תעשי לעצמך הנחות !! כמובן שבשום פנים ואופן אסור לך לקחת זאת למקומות קיצוניים כמו חלילה להרעיב את עצמך ( לא בהריון ולא באף מצב בחיים ). הריון זה גם לא זמן לעשות דיאטה, בפרט שהתחלת את ההריון שלך במשקל תקין. לגבי הספורט קשה לי לחוות דעה בנושא כי זה מאוד אינדוודואלי. את מתארת שהיית עושה פעילות גופנית לפני ההריון ולכן אני לא רואה סיבה למה לא להמשיך ולהיות פעילה, אבל קשה לי להגיד כי יתכן וזה באמת קשה כי כל גוף עובד בצורה אחרת ושונה.
אני חושבת שבגלל כל ההיסטוריה של משקלך ובגלל הלחץ הרב שאת נמצאת בו מהעתיד שהולך לבוא ומהעליית משקל הנוכחית, כדי ומומלץ מאוד להגיע לייעוץ ומעקב אישי. הייעוץ כמובן חשוב על מנת לבנות תפריט המותאם להריון והליווי מאוד חשוב על מנת לפקח ולבקר על העלייה במשקל.
אשמח להיות לך לעזר אם תרצי הכוונה מקצועית
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)