מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה: ירידה במשקל בהריוןרחלי03/12/2008
שלום, אני בת 34, גובהי 1.73, הריון ראשון, ב"ה תקין. המשקל שלי כרגע הוא 98, התחלתי את ההריון במשקל 94 ואני בשבוע 13. אין לי כוח ללכת לדיאטנית, הייתי מספיק גם ככה בימי חלדי אצל דיאטנים ובכל מיני סוגי דיאטות, וזה לא עובד אצלי, מה שכן עובד זוהי שמירה עצמית והרבה מוטיבציה - שעכשיו יש לי המון :). מזה שבוע שאני שומרת על מה שנכנס לפי, אתן לכן דוגמא למה שאני אוכלת ביממה, זה פחות או יותר ככה כל יום, קצת משתנה כמובן, אבל בגדול - זה מה אני אוכלת: בוקר: פרוסה או שתיים מלחם מקמח מלא+שכבה דקיקה של ריבה דיאט+כוס תה עם חלב עם ממתיק. צהריים: שניצל סויה לא מטוגן או מנת בשר בתנור + ירקות מבושלים/סלט ירקות / לפעמים אני מרשה לעצמי 5 כפות של אורז/פתיתים. ביניים: גמבה עם קוטג'. ערב: סלט ירקות גדול/טונה או חזה עוף אפוי. לילה: שתיה וירקות/ יוגורט. נראה לי שזה לא מספיק מבחינת העובר, לי אישית זה מספיק, אני 'מתה' לרדת במשקל, מפחיד אותי להיות שמנה דובה.... (גם ככה אני לא רזה..). אני נמנעת ממתוקים / עוגות ועוגיות / נמנעת מקמח לבן וסוכרים, נמנעת ממטוגן. מה הייתן מוסיפות לי לתפריט? או שאולי זה בסדר? אשמח לתשובה, תודה! רחלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי שלום
נועה הופ04/12/2008ניכר כי את כן צריכה הכוונה מקצועית לצורך בנייה של תפריט שלא תעלי איתו הרבה במשקל ומאידך יספק לך ולכל העובר את הצרכים התזונתיים. הפורום הוא אינו מקום לייעץ לתפריטים אישיים מכיוון שזה לא מקצועי. מהסתכלות ראשונית על מה שאת אוכלת התפריט אינו מכיל מספיק קלוריות, מוצרי חלב ועוד כל מיני דברים אחרים. מלבד זה קשה לי להאמין שתפריט זה ילווה אותך כל יום מרגע זה ועד סוף ההריון מכיוון שדברים משתנים, תפריט אינוצריך להיות מקובע אלא דינאמי ולכן קשה לחוות דעה על זה.
לגבי ירידת משקל בהריון, גם כאשר מתחילים את ההריון במשקל עודף , עדיין ההמלצות הן לא לרדת במשקל במהלך ההריון אלא לשמור שלא לעלות הרבה, הטווח נע בין 5- 7 קילו בכל ההריון. אני מתארת לעצמי ששמעת והיית כבר אצל הרבה מטפלים אבל כעת המצב הוא קצת שונה ואת צריכה לדאוג לעוד מישהו קטן שגדל בתוכך והדבר הכי טוב לעשות זה לקבל הכוונה כמו שצריך בפגישה אישית.
אשמח לייעץ ולעזור אם תרצי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)