מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה במשקלענת08/12/2008
שלום רב, אני בשבוע 20.4 להריון. לצערי כבר העלתי 7.8 ק"ג מתחילת ההריון. אני מקפידה לאכול בריא ולא לעבור אף פעם את ה-1800 קלוריות. אני כמעט ולא אוכלת עוגות, מאפים ומתוקים למיניהם. חשוב לציין שאני שותה המון: בערך 3 ליטר מים ביום. האם יתכן שהעלייה במשקל נובעת מהצטברות נוזלים בגוף? איך יודעים שיש כזו? אני באמת לא יודעת איך למתן את העלייה במשקל. אני רק בחצי הדרך... אשמח לתגובה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
נועה הופ09/12/2008לגבי העלייה במשקל- לא ציינת באיזה משקל התחלת את ההריון שכן ההמלצה לעליית משקל משתנה בין אם התחלת את ההריון בתת משקל, משקל תקין או עודף משקל. לאור העליה הנוכחית יתכן ועלית מעל הנורמה. יתכן והעליית משקל נובעת בחלקה מצבירת נוזלים, עליך ללכת ולעשות מעקב בטיפת חלב שם האחות בוקדת האם יש לך בצקות (על אף שהבצקות מתחילות בשלב מאוחר יותר ). זה טוב שאת מקפידה ומודעת לאכילתך. יתכן והערכה של 1800 קלוריות מוטעת ואת אוכלת יותר , או שאולי בסופי שבוע חורגת יותר... קשה להגיד מה גורם לכך. לצורך הערכה מדויקת הייתי ממליצה לך בחום להגיע לייעוץ ובנייה של תפריט מסודר אצל דיאטנית. כמובן שלא רק מספר הקלוריות חשוב אלא גם טיב הקלוריות.
אמשח לעזור לך ולייעץ במידה ותרצי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ענת10/12/2008היי, תודה על תגובתך. התחלתי את ההריון במשקל 51 (גובה 1.62).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת
נועה הופ11/12/2008התחלת את ההריון ב- BMI נמוך ולכן עליית משקל תקינה עבורך יכולה להיות גם עד 18 קילו. אני בטוחה שהשאיפה שלך זה לא לעלות הרבה ( בטווח הנורמה לדוג' 12 קילו ) ולחזור לגיזרה אחרי ההריון. ניתן גם למתן מעט את העלייה במשקל על ידי מודעות נכונה למה שאת אוכלת לשם כך עלייך לפנות לאיש מקצוע לצורך מעקב על המשקל והתאמת תפריט איכותי ובריא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)