עליה במשקל שבוע 24

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל שבוע 24
    יהלי
    15/12/2008

שלום בנות, גובה 1.70 משקל לפני הריון 56 ק"ג משקל נוכחי 57.5 שבוע 24 (לפני ההריון זהו משקלי הקבוע ללא עליות וירידות זה מס' שנים) כפי שציינתי מתחילת ההריון עליתי 1.5 ק"ג אותם העלתי בשלושה שבועות האחרונים. כאשר התזונה שלי מורכבת משתי ארוחות מלאות ביום +פירות ו"נשנושים" במהלך היום (כמו כן נמנעת משתיה מתוקה, עוגות למניהן וחטיפים), משקלו של העובר תקין לפי שבוע ההריון. כששאלתי את רופא הנשים האם יש סיכון בעליה נמוכה במשקל ציין כי כל עוד העובר מתפתח במשקל הרצוי אין שום בעיה... האם נכון או שחלילה אני יכולה לפגוע בהתפתחותו? שוב הציין כי איני שומרת על דיאטה או משהו כזה פשוט אין נטיה לעלות במשקל. בנוסף כמה עוד עלי לעלות עד סוף ההריון? תודה רבה מראש, יהלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל שבוע 24

הוספת תגובה

• יהלי שלום

נועה הופ
    16/12/2008

אכן העליית משקל היא נמוכה יחסית מאוד יתכן שאינך אוכלת מספיק ולכן עלית מעט. מחקרים מראים שעלייה מועטה במשקל כן יכולה להשפיע על משקל העובר ובריאותו בפרט אם התחלת את ההריון במשקל נמוך יחסית.בנוסף חשוב לראות שאת אוכלת נכון ומספקת לך ולעובר את כל אבות המזון ואת הויטמינים והמינראלים הדרושים, חשוב לעקוב אחרי בדיקות הדם ולראות האם יש מקום להוסיף ברזל ותוספי תזונה אחרים במידה וחסר לך. עלייה המינימאלית במשקל צריכה להיות לפחות של 10 קילו לכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ לצורך בניית תפריט המכיל מספיק קלוריות עבורך ובנוסף שיכיל מזונות בריאים.
    נסי להגביר יותר בתפריט את השומנים הבריאים כגון אבוקדו, טחינה, חומוס, אגוזי מלך, שקדים, פיצוחים ( ללא מלח ), זיתים, שמן זית.
    אשמח לעזור ולייעץ לך אם תרצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו