מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות מספר...לילך19/12/2008
הי, 1. אני "מכורה" לדיאט קולה, ומוצאת את עצמי ,בצר לי, שותה לעיתים גם במהלך הריוני. האם זה מסוכן? 2. מה לגבי שוקולד? עוגות? חטיפים? האם יש להימנע מהם בכלל? האם עליי להתייסר על שקית הביסלי שאכלתי אתמול?אני משתדלת להימנע, אבל במהלך שמונת השבועות של הריוני יצא לי לאכול מדי פעם מתוקים וחטיפים. האם זה מסוכן? 3. בכל אתר כתוב משהו אחר לגבי גבינות- מה מבין הגבינות הבאות אסור לאכול בהריון:גבינה צהובה, חלומי, מוצרלה, בולגרית, צפתית, פטה,קוטג', גבינה לבנה, גבינת שמנת. 4. הבנתי שיש להימנע מצמחי תבלין. האם אסור לאכול בזיליקום ורטוב פסטו? כי אכלתי הרבה... 5. האם מומלץ לאכול דגים או שרצוי להימנע מאכילתם בשליש הראשון להריון? 6. שומר- מותר או אסור?בריא? מומלץ? 7. הבנתי שיש להימנע ממזונות שמכילים ויטמין A כגון כבד עוף וכבד אווז. ממה עוד להימנע? 8. הקרמה ברוטב שמנת- מותר? אסור? תודה מקרב לב, לילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילך
נועה הופ21/12/2008חלק מהשאלות חוזרות על עצמן אני יענה על מה שכבר לא עניתי
לגבי חטיפים מלוחים, זה לא אסור אבל צריך לזכור שמכילים הרבה מלח, לעיתים צבעי מאכל, חומרים משמרים וכו' ומאוד משמינים ולכן מומלץ להמעיט.
הגבינות שאסורות בהריוןם הן גבינות עם עובשים כגון רוקפור ויש עוד כמה ( אצרף לך קישור למאמר ) וגבינות שלא עברו פיסטור, אני לא חושבת שבארץ שלנו יש גבינות של אעברו פיסוטר לכן כל מה שציינת אין בעיה.
לגבי צמחי תבלין ככל הידוע לי אין בעיה עם בזילים .. יש צמחים שאינם מומלצים כגון מרווה ונענע אבל זה לא התחום שאני בקיאה בו.
לגבי דגים - עד 2 מנות דג בשבוע זה בסדר. ההגבלה בגלל מחשש להמצאות מתכות רעילות, כמו כספית. בלי קשר דגים הם מקור טוב לחלבונים ודגי ים מקור לחומצת שומן אומגה 3 מומלת להימנע ממזונות כגון כבר בהריון בגלל תכולת ויטמין A גבוהה.
אין בעיה עם רוטב שמנת
יש הרבה כתבות בנושא עשי חיפוש בפורום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)