שבוע טוב .את עזרתכם בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבוע טוב .את עזרתכם בבקשה
    אליזבט
    20/12/2008

אני נכנסת לשבוע 35 ויש לי סכרת הריונית,אני לא מאוזנת רק בעוד כמה ימים אני הולכת לדיאטנית ולרופא.בינתיים האחות נתנה לי מכשיר למדד את הסוכר 7 פעמים ביום ולרשום את התוצאות שבוע, אין לי שום תפריט מאוזן כרגע ועשיתי לי מהראש תפריט כזה בבוקר:פרוסת לחם מחיטה מלא, חמאה ,גבינה צהובה או גבינה לבנה, קלמנטינה בצהריים:אורז או תפוח אדמה מבושל,עוף מבושל או דג,סלט ירקות בערב:סלט,ביצה קשה,גבינה לבנה או קוטג,קלמנטינה הורדתי בכלל את כל העוגיות,הלחם הלבן והשתיה המתוקה אני שותה רק מים או קפה תה ללא סוכר עכשיו התוצאות של הבדיקות שלי הם:בצום מתחת ל-90 אחרי ארוחה צריך להיות 120 בבוקר אין לי שום בעיה להגיע לתוצאה אבל בצהריים ובערב הבעיה בצהריים היה לי לפני האוכל 94 ואחרי 133 זה הרבה סוכר? עכשיו עוד בעיה שאני בגללה בלחץ .אני צריכה לעובר ניתוח קיסרי.עקב ניתוח קיסרי חירום בעבר לאורך הבטן.אני נורא פוחדת שהניתוח לא יסגר בגלל הסכרת ומה יכול לקרות לעובר? אני מאוד מודאגת כי מצאו לי גם ריבוי מי שפיר.כנראה בגלל הסכרת לא מאוזנת תוכלו לעזור לי באיזה תפריט לבינתיים עד שאני רואה דיאטנית בעוד כמה ימים תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבוע טוב .את עזרתכם בבקשה

הוספת תגובה

• שכחתי משהו לכתוב

אליזבט
    20/12/2008

אני מוסיפה לסלט שן שום.ואני לא יודעת אם זה בסדר קראתי ששום מדלל את הדם .זה בריא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אליזבט

נועה הופ
    21/12/2008

שום, בצל, כרישה, סלק, וגזר הם ירקות שהמכילים יותר סוכר ...גם לימון שהוא פרי ויש לו סוכר (ובטעות מחשיבים אותו כירק )
    הייתי עושה ניסיון למדוד את רמות הסוכר לאחר הארוחה עם ובלי השן שום ולראות האם משפיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליזבט שלום

נועה הופ
    21/12/2008

ראשית טוב שיש לך תור לדיאטנית מישום שאת זקוקה להכוונה אישית.
    טוב עשית שהורדת את הסוכרים הפשוטים מהתפריט שלך ( כגון עוגות עוגיות, שוקולדים, דבש, ריבה, סוכר לבן , סוכר חום, משקאות ממתוקים והגבלה בפירות ל- 2 ביום שגם הם מכילים סוכרים פשוטים ).
    חשוב להקפיד על כ- 6 ארוחות מסודרות בהפרשים של 3-4 שעות. בוקר צהריים ערב ו- 3 ארוחות ביניים עם דגש על ארוחת לילה.
    חשוב להקפיד על שילוב של פחמימה עם חלבון/ שומן בכל ארוחה כולל ארוחת הלילה, לא מומלץ לאכול פחמימות לבד לדוג' לאכול רק ארוחה של פסטה או רק תפוח וכו' אלא לאכול
    לדוג' ארוחת פסטה עם בשר לאכול פרי עם מנת שומן כגון אגוזים או שקדים יחד.
    לגבי מדידות הסוכר יתכן ואת צריכה כמות קטנה יותר של פחמימה בצהריים או סוג אחר של פחמימה בצהריים אשר יאזן טוב יותר את הסוכר.
    לדוג' במקום אורז רגיל אורז מלא, במקום תפו"א לקחת קינואה וכו'.
    פחמימות הנחשבות טובות שלא מעלות גבוה את הסוכר הם קינואה, כוסמת, כל סוגי הקטניות, אורז מלא, לחם מלא, חיטה, בורגול, שיבולת שועל. (כל הפחמימות המכילות סיבים תזונתיים )
    פחמימות פחות טובות : אורז לבן ותפוח אדמה.
    את הפירות מומלץ להעביר לארוחות הביניים ולא לאכול יחד עם הארוחה ולשלב איתם שומן, יתכן ופה טמונה הבעיה במדידות גבוהות אחרי הארוחה.
    לגבי הניתוח ממליצה לך לפנות לאחד מהפורמים הרפואיים ולשאול שם.
    אשמח לעזור ולייעץ לך במידה ותרצי הכוונה יותר אישית.
    בהצלחה ולידה קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וכמה שאלות

אליזבט
    22/12/2008

קודם כל תודה מכל הלב על עזרתך.מחורתיים אני הולכת לדיאטנית עכשיו הערכים ירדו לי פלאים אתמול בצום 83,אחרי ארוחת בוקר 102 לפני צהריים 86 אחרי 106 ערב לפני 81 אחרי 113 ופני שינה 87 אכלתי כך בוקר:סלט,2 כפות קוטג גדולות,משולש גבינה מותכת,קפה ללא סוכר צהריים:מרק אטריות וחתיכת עוף,פרסת לחם מלא ביניים :קלמנטינה ערב :סלט,2 כפות קוטג גדולות ,כפית שמנת חמוצה ,ביצה,תה ללא סוכר ביניים :חצי אשכולית רציתי לדעת העם זה מספיק? ועכשיו קניתי מה שרשמת לי כוסמת ,קינואה,שיבולת שועל,אגוזי המלך,ואורז מלא רציתי לדעת כמה לאכול מהקינואה ומהכסומת? והאם אני יכולה לאכול יחד עם בשר פולי? כמה אגוזי מלך לאכול ואת מה מחליף את שמן הזית בסלט? סליחה שאני משגעת אותך. אבל עזרת לי מאוד לגבי הפירות .כאן הייתה כנראה הטעות שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אליזבט

נועה הופ
    24/12/2008

קודם כל , בבקשה !!
    אני מציעה שאת כל השאלות תכיני לדיאטנית ומכיוון שהתור מאוד קרוב אז זה מצוין.
    בגדול את צריכה לדעת שמה שמעלה את רמת הסוכר בדם הן הפחמימות כגון אורז, פסטה תפו"א וגם פחמימות מלאות כפי שציינתי כגון אורז מלא, כוסמת, קינואה אם כי הפחמימות המלאות מעלות בצורה מתונה יותר את רמת הסוכר בדם מאשר הפחמימות הרגילות ומהסוכרים הפשוטים. גם קטניות מעלות סווכר בדם (לדוג' פול, עדשים, שעועית לבנה, אפונה .. ) אבל גם במתינות כי הן עשירות בסיבים תזונתיים והן שילוב של חלבון ופחמימה יחד. וכמובן הסוכרים ( שמעלות בצורה גבוהה את הסוכר ) שזה סוכר לבן, חום, דבש, ריבה וכל מה שמבוסס על זה.. וכמובן פירות. מה שלא מעלה סוכר זה אגוזים, שמן, אבוקדו וכל מה שמשתייך לקבוצת השומן.
    לכן אם אין עודף משקל השומן פחות צריך להטריד אותך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי בשלום

אליזבט
    29/12/2008

בתאריך 23 הייתה לי ירידת מים.וילדתי.בשובוע 35 כך שלא הספקתי ללכת לדיאטנית ולרופא אני שמחה שהכל עבר בשלום למרות הסכרת הלא מאוזנת וריבוי מי שפיר וברוך השם הכל בסדר. בכל זאת תודה על לך על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מזל טוב

נועה הופ
    29/12/2008

אני מאחלת לך רפואה שלמה מקווה שהסכרת תחלוף במהרה אל תשכחי לעשות בדיקת סוכר בצום + העמסת סוכר על מנת לבדוק שהכל חוזר להיות תקין וכמובן המון בריאות לילד/ה שיהיה לך בקלות .
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אליזבט
    31/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו