תוצאות מדאיגות של בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות מדאיגות של בדיקת דם
    שלי
    15/01/2009

אני בת 30 שבוע 23 בהריון ראשון. מעולם לא סבלתי מעודף משקל והתחלתי את ההריון במשקל 51 ק"ג. קיבלתי תוצאות של בדיקות דם והן מדאיגות מעט: B12- 151 cholesterol- 266 triglycerides- 209 cholesterol -ldl- 151cholesterol hdl 73 לצערי עליתי הרבה במשקל כ- 8 ק"ג רובם בשבועות הראשונים להריון כתוצאה מהפסקת עישון ולא מההריון עצמו.האם זה קשור? לאורך כל ההריון ולפניו עסקתי בפעילות גופנית ( פילאטיס שלוש פעמים בשבוע והליכה של כקילומטור מדי יום) אני צימחונית ואיני צורכת בשר עוף ודגם כלל, אינני יודעת מדוע הכולסטרול שלי כל- כך גבוה. האם יש משהו שאוכל לעשות בכדי לשפר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום לך מאיה

רויטל בן שושן
    16/01/2009

נתחיל בבדיקות הדם שלך: B12 שלך נמוך וזה בהחלט תואם את היותך צמחונית כי מקורו מהחי. איך היתה רמתו לפני ההריון? בכל אופן ממליצה לך להתחיל תוסף ולשלב בתפריט היומי ביצים, דגני בוקר וחטיפי בריאות מועשרים. חשוב שתהיי במעקב גם לגבי רמת ההמוגלובין והברזל. להפתעתך אולי, לא הייתי מאוד מודאגת מרמת הכולסטרול שלך. סך הכולסטרול הוא נגזרת של הכולסטרול ה"רע" (ldl) שנמצא אצלך בטווח התקין והכולסטרול ה"טוב" (hdl) שאצלך גבוה ואכן מראה על כך שאת עוסקת בפעילות גופנית וזו הסיבה שהוא כביכול מעל לנורמה. הייתי יותר מודאגת מרמת הטריגליצרידים שאצלך מעט מעל לנורמה. זהו סוג נוסף של שומן בדם שנוצר מעודף של פחמימות בגוף ולכן הייתי ממליצה לך לחלק את כמות הפחמימות (לחם, אורז,פסטה, קרקרים, תפוח אדמה, אפונה וכ') לארוחות קטנות במשך היום, מה שיעזור לך גם לעלייה מתונה יותר במשקל. הקפידי על מוצרי חלב ומקורות נוספים לחלבון מין הצומח- קטניות, אגוזים וכ'. המשיכי לעשות פעילות גופנית ושיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו