הריון שני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון שני
    ננה
    26/01/2009

שלום לכן, בד"כ אני פריקית של אוכל בריא, טבעונית, קיצונית ביותר לגבי ג'אנק פוד, מטוגנים, עוגות וכו'. אבל... מאז תחילת הריוני השני - עכשיו שבוע 14 - אני נתקפת קרייבינגס למאכלים שבד"כ לא היה עולה בדעתי לאכול כמו פיצה, פלאפל, סמבוסק?? זה עושה לי ממש דיכאון לאחר האכילה, מה גם שעליתי כבר 2.5 ק"ג מתחילת ההריון (גובהי 1.57). האם יש טעם להילחם בבולמוסים הנ"ל? עלי לציין שאני מבשלת בבית ומכינה קערות עם ירקות טריים או מבושלים זמינים, אך לא מסוגלת לגעת בהם. צריכה עזרה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון שני

הוספת תגובה

• ננה שלום

נועה הופ
    26/01/2009

אני יודעת שאולי זה ישמע לך מוזר שאני אומרת זאת ... אך לפעמים הגוף צריך לפעמים גם את הדברים האילו. עצם המניעה של מזונות אילו מהגוף שלך לאורך זמן בשילוב עם ההריון שבו מתעוררים חשקים בין אם על צורך פיזיולוגי או פסיכולוגי גרמו לכך שפתאום יש את החשק לאכול זאת.. ברור שלאורך זמן אכילה של מזונות אילו אינה בריאה ומן הסתם יכולה לגרום לעלייה גבוהה במשקל...אך אם מדובר בתקופה שבאה והולכת זה טבעי ואין ממה לפחד...
    זה ידוע שבהריון החשק לאכילה של מזונות כמו ירקות, דגנים מלאים וכו' לפעמים יורדת.. אבל זה יכול לחזור.
    עוד דבר חשוב בגלל שאת טבעונית ונמנעת מהרבה מזונות חשובים כגון בשר, דגים, ביצים וכו' מאוד חשוב לפנות לייעוץ אישי לצורך התאמת תפריט וגם לבדוק בבדיקות דם האם קיימים חסרים תזונתיים.
    אכן מומלץ במקרה כמו שלך לשים דגש על דגנים מלאים , זרעים, מיני אגוזים, קטניות, ירקות פירות והרבה מוצרי חלב... ממזונות אילו תקבלי את הויטמינים והמינרלאים הדרושים לגוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו