אומגה 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אומגה 3
    נעמי
    30/01/2009

הרופא שלי המליץ לי לקחת אומגה 3 ולהפסיק כרגע (שבוע 6) עם החומצה הפולית ולעבור לפרנטל. האם זו ההמלצה הרווחת בשלב זה? האם אני לא אמורה להמשיך עם הפולית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• הי נעמי

נועה הופ
    31/01/2009

לגבי אומגה 3
    ישנם 2 סוגים של אומגה 3 - אומגה 3 שהן חומצות שומן ארוכות שרשרת הנקראות EPA ו- DHA . חומצות אילו נמצאות בדגים ים ובכמוסות אומגה 3 והן אילו שלרוב מעורבות בכל התהליכים בגוף; כגון EPA חשובה עבור התפתחות מוח העובר, DHA חשוב יותר לאם בכל הקשור להפחתת תסמינים של דיכאון לאחר לידה. בלי קשר חומצות שומן אילו מעורבות בעוד הרבה תהליכים בגוף כגון הפחתת דלקת, הפחתת לחץ דם ועוד. ישנן חומצות אומגה 3 ממקור צמחי שהיא חומצת שומן יותר קצרה הנמצאת בזרעי פשתן, אגוזי מלך, שמן פשתן ( בעיקר ), שמן קנולה..בגוף החומצה הקצרה יכולה להתארך לארוכות (EPA,DHA ) אבל לרוב זה לא תמיד קורה לכן כן חשוב להקפיד לאכול כ- 2 מנות דג בשבוע. בכל מקרה את יכולה לשלב זרעי פשתן בתפריט רק במתינות ( כי הם מכילים פיטואסטרוגנים ). את יכולה לשלב כמוסת אומגה 3 לחברת אלטמן יש תוסף מיוחד של אומגה 3 המותאם למצב הריון.
    לגבי חומצה פולית - עדיין צריך לקחת חומצה פולית הרופאים ההמלצה היא לפחות עד סוף הטרימסטר ה- 1 בפרנטל יש חומצה פולית בנוסף לעוד ויטמינים ומינרלאים נוספים כך שזה בסדר גמור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו