קשה לי לאכול בשר בקר, טונה ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשה לי לאכול בשר בקר, טונה ועוד
    פאני
    05/02/2009

שלום, אני בהריון 1 עם תאומים והופתעתי מהמשקל (הרצוי עבור אישה בהריון עם תאומים) שעליי להגיע כדי לספק לעוברים התפתחות תקינה. אני אוכלת ארוחות מסודרות ומשתדלת לספק לעצמי תחליפים מתאימים בעבור אילו שאיני מסוגלת לאכול. קשה לי נורא לאכול בשר בקר או אדום בכלל, טונה איני מכניסה לגוף כיום מאז תחילת התעברותי ובכלל הפכתי להיות קשה יותר עם אוכל (אם היה אפשר לאכול רק ג'נק פוד, הייתי שמחה). אני משתדלת לאכול עוף אך הכי טעים ומתקבל מבחינתי לאכול שניצל. אילו תחליפי מזון את יכולה להציע לי במקום בשר בקר או טונה ועוף מבושל או בתנור? אגב אני בשבוע 13 ועליתי בקילו וחצי בערך האם זה בסדר ?. ממתינה לתשובתך המהירה, בברכת לילה טוב, פאני בן ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום פאני

רויטל בן שושן
    06/02/2009

פאני שלום,
    לנשים רבות ישנה סלידה ממזונות מסויימים בהריון.ממליצה לך לנסות לאכול את הבקר והדגים בצורות שונות כמו קציצות או בולונז לדוגמה. בשר בקר ודגים הם מקור לחלבון מין החי ולברזל. עוף קצת פחות אך גם הוא בסדר(עדיף לא מטוגן)- תנסי הודו אדום- גם מקור טוב לברזל וכמובן ביצים. אם גם זה לא עובד חשוב לדאוג למקורות אלו ממזונות אחרים- ראי כתבה שלי בנושא באתר.
    העלייה שלך במשקל עד כה היא תקינה ויש שוני כמובן בין אישה לאישה בעלייה במשקל. המשיכי לאכול מסודר ומגוון מכל אבות המזון העלייה הרצוייה במשקל היא כ-700 גרם לשבוע.

שבת שלום,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנוגע לספורט ונטילת אומג

פאני
    07/02/2009

היי תודה רבה על התשובה המהירה, רציתי גם לשאול בהקשר להיותי בעלת תאומים - הרופאה שלי אמרה לי שכרגע (שבוע 13) איני צריכה ליטול 2 כמוסות של אומגה 3, ה שאלה שלי היא מתי אני צריכה להתחיל ליטול שתי כמוסות? ולפי דעתך אם בכלל אני צריכה? ורציתי לדעת אילו תרגילים אני יכולה לבצע בעת הריון עם תאומים כדי לחזק את חגורת האגן? תודה רבה ושבוע טוב... פאני בן ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ואומגה 3

רויטל בן שושן
    08/02/2009

שלום פאני,
    אין המלצה רישמית לנטילת אומגה 3 בהריון אך מחקרים מראים על היתרונות של אומגה 3 ובמיוחד DHA על התפתחות המוח והראייה של העובר מהשליש השני להריון שזהו השלב שאת כבר נכנסת אליו. ההמלצה היא למינון של עד 300 מ"ג DHA.

מתארת לעצמי שהתכוונת לחיזוק רצפת האגן... מצרפת לך לינק שיכול לעזור לך.

בהצלחה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף את הלינק

רויטל בן שושן
    08/02/2009

שכחתי להוסיף את הלינק:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5619

יש מקורות נוספים לתרגילים לחיזוק רצפת האגן- תעשי לך חיפוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהתייחס למה שרשמת לי...

פאני
    14/02/2009

היי רויטל, תודה רבה על המענה- ברישומייך אין לי מושג אם הנתונים שציינת מתאימים להריון מרובה עוברים. יש לי תאומים (שני שקים נפרדים). בעלי קרא במאמר של פרופסור כלשהו שנשים עם הריון מרובה עוברים אינן יכולות לקחת חלק בספורט שנתון בסיבולת לב ריאה כגון: שחייה ואירובי. מה דעתך על כך? בשאלתי הקודמת בנוגע לאומגה 3, אני לוקחת בכל מקרה אך רציתי לדעת באיזה שלב ואם בכלל אני צריכה להגדיל את המינון עבור שני העוברים? תודה רבה על זמנך. פאני בן ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ותוספים בהריון תאומים

רויטל בן שושן
    16/02/2009

היי פאני,
    פעילות גופנית מתאימה לכל הריון בתנאי שהוא תקין ולאחר התייעצות עם הרופא המטפל.
    ההמלצה היא לפעילות מתונה ואפילו יומיומית למשך חצי שעה. אין בעייה עם פעילות אירובית קלה ושחייה- אפילו מומלץ.
    לגבי האומגה 3- לדעתי את יכולה לקחת בשלב זה של ההריון 2 כמוסות אך ממליצה לך להתייעץ בפורום נוסף:
    http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=93

בברכה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו