ויטמין A בהיריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין A בהיריון
    מירי
    08/02/2009

שלום רב יש לי שלוש שאלות: 1. האם יש הבדל בין ויטמין A מסוג PALMITATE לויטמין A מסוג ACETATE ( שניהם בכמות של 1500 יב"ל אך כל אחד מהם בפורמולת ויטמינם אחרת ואני מתלבטת בין שתי הפורמולות). האם אחד מהם מסוכן יותר מהשני (כי הרי בכל זאת כפי שאני מבינה מדובר ברטינול...ונשים בהיריון....) ? 2.אני בשבוע 35. לוקחת פורמולה מסויימת כחודשיים. האם מותר/יש טעם להחליף כעת את סוג הפורמולה ולעבור למולטיויטמינם של חברה אחרת ? 3. האם מותר לקחת חומצה פולית במינון של 1.400 מ"ג ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין A בהיריון

הוספת תגובה

• מירי שלום

נועה הופ
    09/02/2009

ויטמין A הוא ויטמין מסיס בשומן ולכן הוא ימצא במזונות שומניים. לגבי ה- PALMITATE אני מניחה כי מדובר בויטמין A שמקורה בחומצה פלמיטית שזה שומן דקלים לגבי אצטט אין לי תשובה.
    כל מה שעליך לדעת שבהריון הכמות המומלצת לויטמין A היא עד 2500 יחב"ל ( ממקור רטינול ) והתוסף אכן עומד בכמות הנ"ל. יש לציין שגם בטא קרוטן הוא מקור לויטמין A אם כי הוא אינו מסוכן ואינו יכול לגרום למומים כמו רטינול הנלקח בעודף.
    לגבי חומצה פולית אין בעיה במינון קצת יותר גבוה מהנורמה כי העודף מופרש בשתן במולטיויטמנים יש בד"כ כמות של 1 מ"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו