מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בהריוןיפעת21/02/2009
שלום, הריון ראשון,שבוע 7+2.גובה 1.65 משקל לפני תחילת ההריון 54 ק"ג. שבועיים לפני קבלת התוצאה החיובית הפסקתי לעשן...עד כה עליתי 2 ק"ג.אני נוטה לשייך את העליה במשקל להפסקת העישון אבל רוצה חוות דעת לגבי כמה דברים: קודם כל-אני כל הזמן רעבה...מה מומלץ לאכול בכדי לענות על צורכי תזונה ולא לעלות יותר מדיי במשקל?בנוסף-אני צמחונית כבר המון שנים ואני מעוניינת לדעת מה מומלץ לאכול על מנת לא להחסיר דבר מהעובר?נושא המשקל מאוד מטריד אותי ואני מתקשה להפריד הין העלייה במשקל בגלל הפסקת העישון לבין זו שנגרמת בעקבות ההריון.זקוקה לחוות דעת...תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון
רויטל בן שושן22/02/2009שלום גיל,
אז קודם הפסקת לעשן וטוב שכך עשית...
למרבית הנשים ובמיוחד בהריון ראשון קשה עם העלייה במשקל בעיקר בתחילת ההריון וגם מכיוון שעוד אין בטן ממש של הריון. כנראה שאפשר לשייך את העלייה במשקל והתיאבון המוגבר להפסקת העישון. אין לך מה להבהל מהעלייה ובטח לא להמנע מלאכול אך כדי לאפשר עלייה מתונה יותר תנסי לאכול ארוחות קטנות לעיתים תכופות יותר ולהמנע עד כמה שניתן משתייה מתוקה ומתוקים, חטיפים, מטוגן ומזון עתיר בשומן.
בשל היותך צמחונית חשוב שתקפידי לשלב ביצים, דגים- עד - 2 מנות לשבוע, קטניות,דגנים מלאים, דגני בוקר מועשרים, אגוזים וזרעים,מוצרי חלב, פירות וירקות.
* ישנה כתבה שלי באתר למקורות ברזל מין הצומח...
בכל מקרה ממליצה לך בנוסף להיות במעקב ולשלב תוספים לפי הצורך על פי בדיקות הדם
בהצלחה
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)