מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות גופנית בהריוןלירון07/03/2009
היי, יש לי 2 שאלות עיקריות: 1. אני בשבוע ה-13 להריוני הראשון. עד לפני כחצי שנה עסקתי בפעילות גופנית קבועה (הליכה/ ריצה של 5 ק"מ כ-5-6 פעמים בשבוע) ומכל מיני אילוצים הפסקתי לעשות כל פעילות גופנית. עד עכשיו, מתחילת ההריון, לא יכולתי לחשוב על פעילות גופנית כלשהי כיוון שהייתי מקיאה המון, מה שמאוד החליש אותי. עכשיו אני מרגישה שאני מתחילה להתחזק קצת ומאוד חסרה לי פעילות גופנית, לא רק לגוף, אלא גם לנפש. השאלה היא מהי רמת הפעילות המותרת בשלב זה של ההריון, באיזה אופן עליי לחזור לפעילות גופנית כך שהחזרה תהיה הדרגתית, בריאה וללא נזקים? 2. שאלה אחרת לגמרי: אני מאוד אוהבת אבטיח (יכולה לאכול רק אבטיח כל היום...) ולפני ההריון לא היה אכפת לי שיבוא במקום ארוחה אבל עכשיו אני מאוד מקפידה על ארוחות מסודרות ולא רוצה להגזים כיוון שאני חוששת לפתח סכרת הריון (אמי ואביה חולי סכרת). מהי הכמות המקס' שאני יכולה לאכול? כמה קלוריות יש בפלח גדול? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
נועה הופ08/03/20091. לגבי מינון ועצימות הפעילות הגופנית מומלץ להתייעץ עם הרופא נשים שלך אני מניחה כי הוא לא ישלול סוגי פעילות גופנית מתונה כגון הליכה, שחייה ואף יעודד זאת.
2. לגבי מינון אכילת אבטיח וסכרת הריון - את קיומה /אי קיומה של סכרת הריון צריך לשלול על ידי בדיקות דם לסוכר בצום ובנוסף על ידי בדיקת מבחן סוכר כמו שעושות כל הנשים בהריון. אם לאמך היתה סכרת יתכן ויש לך את הנטייה הגנטית ולכן מאוד חשוב מעבר לאכילת אבטיח.. זה לשמור על תזונה מסודרת, לא להרבות באכילת ממתקים וסוכרים ולא לעלות בצורה מוגזמת במשקל. כמות של כוס אבטיח - פלח דק מאוד = מנת פרי = 60 קלוריות. אבטיח נחשב לאחד הפירות היותר עתירים בסוכרים. ניתן לאכול גם פלח קצת יותר גדול של אבטיח אך חשוב שזה לא יבוא במקום ארוחה מזינה במכילה את כל אבות המזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)