מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה מרובה במשקלמיטל06/08/2007
הי ורד,
אני בת 30 , 14 חודשים לאחר לידה ראשונה, בה עליתי 30 קילו ואם את שואלת אותי אין לי מושג איך זה קרה (ביתי נולדה במשקל של ארבעה קילו אך לא נראה לי שזו הסיבה לעלייה כה משמעותית) בחמש שנים האחרונות שמרתי על משקל קבוע של 50 קילו (את ההריון סיימתי במשקל של 80 קילו!!!) גובהי 1.63 ס"מ. כעת אני שוקלת 59 קילו, אני עדיין מניקה ו"תקועה" עם המשקל הזה כבר 8 חודשים. אני רוצה להיכנס להריון ומאוד חוששת שאעלה שוב, מיותר לציין שאני מאוד רוצה לרזות ולחזור למשקל של 50 קילו. בהריון אכלתי כמו בחיי היומיום הרגילים שהיו לי לפני כן, האם זה מחייב שאעלה שוב המון גם בהריון הבא?
רב תודות,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
ורד לב06/08/2007את מתארת מצב המוכר ודאי לנשים רבות.
אנחנו נותרות עם עודפים וסוחבות אותם מהריון להריון, מלידה ללידה.
את מעידה על עצמך שאת אוכלת כמויות נורמליות שלא השתנו- האם באמת?
אישה בהריון תורכת כמות אנרגטית שונה, כך גם אישה מניקה.
ממה שאני רואה שקורה אצל נשים רבות הוא שאולי הן אוכלות כמויות "רגילות" אך בחירת המזונות שלהן אינה הכי מתאימה לצרכים שלהן. וכך נוצר מצב בו הגוף עוד "מורעב" לחומרים חיוניים ספציפיים אותם הוא כמעט ואינו מקבל מהתפריט הקבוע.
חשוב שהתפריט שלך יהיה מבוסס על מזונות הקרובים ככל הניתן למקורם: פירות וירקות, עלים ירוקים ונבטים, בשר, עוף, דגי ים צפוני, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים שאינם קלויים, טחינה משומשום מלא, מעט מוצרי חלב עזים או כבשים.
חשוב לברר מה רמות החומרים החיוניים הקשורים לרמות הברזל בדם שלך: המוגלובין, פריטין, 12-B, חומצה פולית.
האם את מקבלת מספיק סידן וחלבון?
דבר נוסף שחשוב להכניס לסדר היוםן הוא פעילות גופנית. אני יודעת שזה מאד קשה עם בת שנה וקצת, אך זה הכרחי עבורך- בכדי לעזור לך לשמור על משקל מאוזן, בכדי להניע את הגוף שלך ו"לשמן" את המפרקים, העצמות, השרירים וכל מערכות הגוף.
וחשוב מכך- בכדי ליצור זמן שהוא פרטי שלך- רק שלך עם עצמך. זה לא חייב להיות הרבה זמן, אבל זה חיוני. במיוחד לאור הרצון שלך להכנס שוב להריון.
זה לא הכרחי שבכל הריון תעלי הרבה במשקל- אך זה מצריך פוקוס, תשומת לב לעצמך ולצרכייך ובחירת מזונות מתאימה ונבונה.
ייתכן ותפיקי תועלת מליווי מקצועי, תוכלי להחליט על כך בעצמך.
בינתיים, יש חומר רב ברשת שתוכלי לקרוא. את מוזמנת לחפש מאמרים שלי בנושאי תזונה שונים (אין לי כרגע זמן לקשר), הסתכלי ב www.articles.co.il תחת שמי.
אני פה להמשך התייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)