עליה מהירה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה מהירה במשקל
    קטי
    19/03/2009

שלום, אני בת 26 +11 חודשים, בהריון ראשון, בשבוע 14+2. גובה 161 ס"מ והתחלתי את ההריון במשקל 53 ק"ג. כיום אני שוקלת כבר 57.5 ק"ג כלומר עליה של 4.5 קילו עד כה, האם העליה מהירה מדי? כמו כן התפריט שלי מאוד לא מאוזן למרות שלפני ההריון אכלתי באופן מסודר ומאוזן מאוד, אבל בגלל הבחילות וההקאות רוב התפריט שלי מורכב מפחמימות (בעיקר לחם מקמח לבן) וממש לא מסוגלת לאכול ירקות טריים, בשר ודגים. האם יש לך אולי המלצה כיצד לשנות את התפריט? כדי שאוכל לקבל את כל אבות המזון מבלי שאצטרך לקחת תוספים שגורמים לי להקאות. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה מהירה במשקל

הוספת תגובה

• קטי שלום רב,

נועה הופ
    23/03/2009

העלייה היא אכן מעבר לנורמה בשלב זה של ההריון. העלייה יכולה אומנם להתמתן כי שלב הבחילות הוא שלב קשה שרוב הנשים לא מסוגלות לאכול מזונות רבים והדבר הזמין והנוח יותר לעיכול הן פחמימות פשוטות וזמינות או פחמימות מורכבות שהמרכיב העיקרי שלהן הוא העמילן.
    נסי בשלב הזה לאכול ארוחות קטנות ותכופות לעיתים הבחילה מתגברת כאשר יש ירידה ברמות הסוכר בדם ולכן צריך כך כמה שעות לספק לגוף מזון. השתדלי בשלב הזה להמעיט כמה שיותר בממתקים ולאכול פחמימות מורכבות כגון לחם, אורז, פסטה, תפוחי אדמה, קרקרים,דגני בוקר, ירקות, מוצרי חלב ( בד"כ הם נעכלים יותר בקלות מחלבונים אחרים כגון בשרים ודגים ), ביצים.
    לגבי לקיחת תוסף אני ממליצה בכל מקרה - ניתן לקחת את הפרנטל המכיל את כל הויטמינים והמינראלים במינונים מותאמים להריון וכמובן לא במינוני עודף.
    בלי קשר ממליצה לשמור על עצמך מההיבט התזונתי ולדאוג לא לעלות בצורה מופרזת במשקל.
    את יכולה בהחלט גם להיעזר באנשי מקצוע כגון דיאטנית לצורך הרכבת תפריט מותאם להריון ולצורך מיתון העלייה במשקל.
    שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו