מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ של בעליקרני07/08/2007
שלום רב, אני מניקה - יש לי תינוק בן 4 חודשים + בעלי כל הזמן לוחץ עלי עם התזונה ולרדת-לרדת-לרדת. האתמ היא שירדתי יפה וטוב לי להיות רזה אחרי. השאלה היא מבחינה קלורית - מה הקצב של הירידה המומלץ? כמה קלוריות צריך לצרוך?
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרני
נועה הופ07/08/2007ראשית כל מזל טוב !
אני מבינה שאת 4 חודשים אחרי הלידה. אם אפשר לשאול כמה עלית בהריון ומה עודף המשקל שנשאר לך לאחר ההריון, וכמה הצלחת לרדת במשקל עד כה.
עליך להבין שבהריון מתפתחות רקמות שומן שאחר כך תורמות להיווצרות חלב אם ולכן כל עוד את מניקה עליך לאכול לא פחות מ- 1800 קלוריות ביום וגם אם ברצונך לרדת במשקל , את צריכה לעשות זאת בצורה מאוד מאוזנת של כ- 2 קילו בחודש דייהנו קצב של חצי קילו לשבוע.
אני מבינה שאת ( וגם בעלך... ) רוצה לחזור לגזרתך המקורית לפני ההריון אבל אל תעשי את בצורה קיצונית אחרת תפגעי בגוף ותגרמי להיווצרות חוסרים תזונתיים אצלך. כמו כן גם ייצור החלב עלול להפסיק עם תזונה דלת קלוריות.
אני מציעה שבמידה ונותרו לך עוד עודפי משקל לפנות לדיאטנית על מנת שתוכל להתאים לך תפריט מאוזן הכולל את כל אבות המזון ומכיל את כל הקלוריות הדרושות להמשך ייצור החלב אך בד בבד לירידה במשקל.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה מאד עם מה שנועה כתבה
ורד לב08/08/2007ובכ"ז תוספת עבור הבעל בעיקר (וגם, כמובן, עבורך):
שנות הפריון אצלנו הנשים הן שנים קסומות. איך גוף האישה יכול לגדל, לקיים וליצור את הפלא הזה- יצור חי חדש.
גוף האישה דורש לשם כך חומרים חיוניים רבים והוא עובר שינויים גדולים בכל פעם עם הכניסה להריון, התפתחותו, הלידה, התכווצות הרחם וחזרת הגוף למקומו- או שלא- עם כ"כ הרבה דברים שיכולים לקרות בדרך לעצמות ולמפרקים, לשרירים, למערכת הרבייה, לשלפוחית השתן, לרצפת האגן.
על הכל מנצחת בגדול המערכת ההורמונלית.
חשוב להבין שזו תקופה בה הדברים ישתנו. מכורח הבחירה להביא יצור נוסף אל העולם יצרנו שינוי.
הדברים- דאי שתדעו- לא ישובו להיות בדיוק בדיוק כפי שהיו.
גם בגוף, פיזית וגם בנפש. גם ברגש וגם במערכות היחסים.
וזה בסדר, נורמלי ותקין.
ויש ללמוד לקבל זאת, כלומר, לקבל את עצמנו כיצורים משתנים, מתפתחים, לומדים, המוצאים את נקודות הכוח והחולשה שלנו, הלומדים להיות טובים יותר עבור עצמנו ועבור סביבתנו.
מאחר וציינת שהבעיה היא בעיקר של בעלך, הייתי לוקחת את הנושא הזה כמנוף לשיחת התקרבות.
אחרי ההי של הגעת תינוק חדש למשפחה מגיעים לפעמים בורות שנפערים, קשיים שמתעוררים, חילוקי דיעות וכו'.
אם בעלך אומר משהו כמו בקשתו שתרדי במשקל ייתכן והוא מנסה לומר פה משהו אחר. אם יש לך את הרצון, היכולת והאנרגיה אולי תוכלי לשבת איתו כשתינוקך נרדם, שניכם לבד ולנסות ולברר עמו מה באמת מטריד אותו.
אולי תגלי דברים כמו: מחסור באינטימיות, או בתשומת לב, אולי תגלי שהוא חושב אחרת ממך בענייני גידול וחינוך הילד, אולי תגלי שהוא חש הרבה עומס בעבודה או בחייו בתקופה זו, אולי הוא מתגעגע אלייך בכל מיני אופנים ועניין המשקל הוא רק מעין "תרוץ" כדי לקבל אותך כמו מקודם בלי הסחות דעת.
מי יודע מה תמצאי שם...
הברור הזה חשוב בעיניי מאד עבור שמירה על ערוצי התקשורת פתוחים ביניכם. כי זה באמת הכי חשוב- לא כמה עלית וכמה תרדי, מה תאכלי ומה לא (לא שאני מזלזלת באלה כמובן...)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)