מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עולה ועולה ולא במובן החיוביאמא של :-)25/03/2009
שבוע 14, שוקלת 55 וחצי, התחלתי 51 וחצי. עברתי את שלב הבחילות (בו אכלתי כל דבר), ועכשיו אני ממש מתקשה לאכול מסודר. הייתי אצל דאטנית שאמרה שסה"כ התפריט שלי בריא. הבעיה היא שאני חורגת מעבר לתפריט בסופי שבוע, וזה פשוט לא יורד במהלך השבוע, כפי שהיה לפני ההריון. התפריט היומי שלי:
בבוקר- 2 אקטיביה עם דבש
ביניים- תפוח ותפוז או ביצה קשה עם עגבניה בימים שאני ממש רעבה
צהריים- מנה חמה וגדולה של עוף ותפו"א, או בקר, וירקות. קינוח- תפוח או כמה קוביות שוקולד (צריכה מתוק, יש לי נפילת אנרגיה קשה...)
ביניים- 2 אקטיביה עם דבש
ערב- פריכיות תירס (*אני רגישה לקמח) עם גבינה לבנה וצהובה, או קוטג' וצהובה וקצת ירקות, או סלט עם טונה ו2 ביצים קשות. בערב בא לי בעיקר גבינות. בימים שאני מנסה להלחם בעצמי להוריד את התוספות של הסופ"ש (בדרך כלל קילו שלם ועקשן) אני מנסה לאכול מרק ירקות בערב בלבד.
האם התפריט תקין? איפה אני יכולה להוריד קצת?
את האקטיביה אני אוכלת בעיקר לאור העצירויות, זה ממש עוזר לי.
אשמח לעזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאה שלום
נועה הופ25/03/2009מבחינה איכותית התפריט נראה תקין הוא מכיל את כל אבות המזון, מכיל מספיק מוצרי חלב, לא מכיל הרבה מתוקים שזה טוב. מבחינה כמותית יהיה קשה לי קצת לעזור לך דרך האינטרנט כי על זה צריך מעקב ובקרה. נסי לבצע רישום אכילה של מה שאת אוכלת למשך שבוע ולבדוק את המשקל לפעמים שעושים רישום מתגלים דברים נוספים שאנחנו "שוכחים" אותם. בכל מקרה המשקל לא צריך כעת לרדת אלא פשוט לעלות בקצב מתון ( במידה והתחלת במשקל תקין לגובה קצב עלייה רצוי הוא של 400 גרם לשבוע ) בכל מקרה ישנם שבועות שגם ניתן לשמור על המשקל ולא חייב כל שבוע לעלות נסי לכוון למטרה של שמירה ולא לירידה.
למקרה ואת לא מצליחה להשתלט על העלייה אני מציעה לחזור לדיאטנית לצורך ליווי ובקרה.
אשמח לעזור לייעץ במידה הצורך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)