מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליהענת ח.09/08/2007
אחרי ששמרתי תקופה ארוכה על דיאטה הצלחתי לרדת יפה ולשמור על המשקל לאורך זמן. נכנסתי להריון, היום אני בשבוע 28 וכבר עליתי 18 קילוגרם - איך עוצרים? אני מפחדת לסיים את ההריון עם עודפים רציניים.
תודה, אשמח לתשובהענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב לענת
נועה הופ09/08/2007לא ציינת מה משקלך היה לפני ההריון ומה גובהך. ההמלצה לעלייה במשקל בהריון משתנה בין נשים שמתחילות את ההריון במשקל תקין לבין נשים אשר מתחילות את ההריון עם עודף משקל.
בכל מקרה גם אם התחלת אם משקל תקין או לא, באמת העלת במשקל מעבר למה שמצופה.
במידה והתחלת את ההריון במשקל תקין ההמלצה היא לעלות בין 1-2 ק"ג עד שבוע 12
ואחר כך לעלות בבמוצע כל שבוע כ- 400 גרם .
סה"כ מומלץ לעלות בין 11.5 ל- 16 קילו כל ההריון. טרימסר שלישי הוא טרימסטר שהוא העובר מאוד מאיץ את ההתפתחות שלו וזה הטרימסטר שבו עולים הכי הרבה במשקל בדרך כלל.
אני מציעה לך מעכשיו לעלות את ורק את מה שצריך.. נותרו לך עוד 12 שבועות להריון ובמידה ותעלי בכל שבוע כ- 400 גרם תוסיפי למשקלך בין 4 ל5 קילו.
איך עושים את זה...
מכיוון שהריון זו אינה תקופה לדיאטה ואת כן צריכה לאכול טוב בכדי שהעובר יתפתח כמו שצריך לא הייתי שוללת לפנות לייעוץ של דיאטנית על מנת שתבנה לך תפריט מסודר ומותאם קלורי ... הייתי ממליצה אף לבצע מעקב שבועי אצל הדיאטנית על מנת לוודא שאכן את לא עולה יותר מ- 4-5 קילו עד סוף ההריון. הדיאטנית מציבה אותך על גרף הריון וכל שבוע היא מסמנת על הגרף איפה את נמצאת מבחינת המשקל.
בגדול ההמלצות הן לאכול לא פחות מ- 1800 קלוריות ביום כאשר מומלץ לחלק את הארוחות ל3 ארוחות עיקריות במשך היום + מס' 2-3 ארוחות ביניים קטנות כגון פרי , חטיף קטן, מעדן.
תוכלי להמשיך ולשמור גם אחרי ההריון במקביל להנקה .. וגם אז לאכול תפריט של לא פחות מ- 1800 קלוריות , שזה לא מעט אוכל , וגם להמשיך לרדת במשקל.
על תבכי על חלב שנשפך את הנעשה אין להשיב אבל את צריכה עכשיו להתעשט.
אין לי ספק שעם קצת מודעות לתזונה נכונה תוכלי לתקן ולהוריד את מה שעלית אחרי ההריון. תעצרי את זה עכשיו לפני שזה יהפוך ל30 קילו.
התוספת הקלורית במהלך ההריון כולו הוא בסך הכל 300 קלוריות ליום שזה שווה לחצי פיתה עם גבינה....
אמשח לעזור לך במידה ותרצי ייעוץ או סדרת פגישות
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
054-6844457* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)