תזונה צמחונית בהריון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה צמחונית בהריון?
    א
    01/04/2009

שלום

אני מנסה להרות ושאלה שלי היא לגבי תקופה הזאת וגם לגבי תקופת ההריון עצמו.
    אני סובלת מבעית המעי הרגיז ואני מרגישה מאד לא טוב לאחר אכילת בשר - נפיחות,עצירות,לפעמים קצת כאבי בטן וחוסר תאבון לאחר מכן. אני שמתי לב שכאשר אני עוברת לתזונה ללא בשר אני בריאה לחלוטין וגם מצליחה לעלות במשקל (אני רזה מאד)
    1.האם אי אכילת בשר יכולה להזיק לפוריות והריון?
    יש לציין שאני לוקחת חומצה פולית ומקפידה לאכול אוכל צמחוני עשיר בויטמינים .
    2. אני שמעתי שגרעיני חמניות יכולים להיות תחליף לבשר.האם זה מספיק טוב לתקופת ההריון?

המון תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה צמחונית בהריון?

הוספת תגובה

• תזונה צמחונית בהריון

רויטל בן שושן
    02/04/2009

שלום לך,
    בתקופת ההכנה להריון רצוי לדאוג כי לא יהיו חסרים תזונתיים ולכן מאוד חשוב שתקפידי גם על כמות נאותה של ברזל בתפריט היומי.
    אין ספק כי המקור הטוב ביותר הוא בשר ומוצריו... האם רק בקר גורם לך לתופעות שהזכרת? מה עם עוף, הודו ודגים? את יכולה לנסות אולי לטחון את הבשר וללעוס היטב, אולי זה יעזור לעיכול טוב יותר?
    בכל מקרה ישנם מקורות נוספים לברזל כמו ביצה ומהצומח כמו ירקות ירוקי עלים, קטניות, דגנים מלאים מועשרים וגם אגוזים, גרעינים וזרעים... ראי כתבה שלי בנושא באתר...
    בנוסף, לפי בדיקות הדם תוכלי לדעת האם את נמצאת בחוסר ואז במידת הצורך תשלימי בתוסף תזונה. במהלך ההריון תצטרכי בכל מקרה להתחיל ליטול ברזל..

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו