עליה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל
    לירון
    01/04/2009

שלום
    אני בת 25.5, שבוע 17 להריוני הראשון והתחלתי את ההריון במשקל 56 ק"ג (גובה 164 ס"מ). עד הרגע שגיליתי שאני בהריון, תזונתי היתה מבוססת בעיקר על מוצרי חלב והסתכמה בכ-900-1000 קק"ל ביום (עבר של הפרעות אכילה) אך מהרגע שגיליתי שאני בהריון, התחלתי מעקב אצל דיאטנית וכיום אני שוקלת 59 ק"ג. היא אומרת שהעליה תקינה אך אני מאוד מתוסכלת: התפריט שלי עומד על 1700 קק"ל, שזה המון בשבילי, ואיני יודעת האם העליה במשקל היא תגובת הגוף לשינוי הדרמטי בהרגלי האכילה או שמא זו עליה מההריון.
    חשוב לי לציין כי אני אוכלת מאוד מסודר ונמנעת מאכילת חטיפים, ממתקים ומוצרים מטוגנים.
    אני מאוד חוששת לעלות יותר מדי בהריון כיוון שכבר עליתי משקל מעבר למומלץ לשלב ההריון בו אני נמצאת. אם עליתי בשליש הראשון כחצי ק"ג בממוצע בשבוע זה אומר שבהכרח העליה תגדל בשבועות הבאים?
    אני קצת לחוצה מזה..
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עליה במשקל

רויטל בן שושן
    02/04/2009

שלום לך,
    אז קודם כל הרגעי לך כי העלייה במשקל היא בדיוק ע"פ ההמלצות.
    למרבית הנשים, גם ללא עבר של הפרעות אכילה ישנה בעייה עם העלייה במשקל במהלך ההריון.
    נורא קשה, במיוחד כשכל הזמן אנו דואגות להשאר במשקל מסויים, לקבל את העובדה שהמשקל עולה ועולה ללא הפסקה. זה חלק מהעניין במיוחד בהריון ראשון.
    אם את דואגת לאכול מסודר ובריא אין שום סיבה שתעלי יותר מידי וגם אם כן תדעי שלכל אחת יש את קצב העלייה שלה.
    את יכולה לשלב- לאחר התייעצות עם הרופא שלך- פעילות גופנית מתונה שיכולה לעזור לך בעלייה מתונה יותר במשקל.

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו