נזק לעובר מסוכרת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזק לעובר מסוכרת הריון
    מ
    12/04/2009

אני בשבוע 29+4 בבדיקת העמסת סוכר של 100 גרם שעשיתי יצא ערך אחד גבוה.
    אני מאוזנת בעזרת דיאטה בלבד ועושה בדיקות סוכר לאחר כל ארוחה .
    דיאטנית אמרה לי לעשות בדיקה שעה לאחר ארוחה ואסור שיצא מעל 130.
    רציתי לקבל פירוט איזה נזק יכול להיגרם לעובר אם לפעמים הבדיקה מראה ערך גבוה מ130.
    (יצא לי פעם אחת 150, השאר תמיד היו מתחת)
    בליל הסדר לא בדקתי כי אני שומרת שבת, ואני בטוחה שיצא גבוה למרות שהשתדלתי מאוד לאכול מאוזן (רק המצה מקפיצה את הסוכר, וזה עוד לפני מנה עיקרית).
    עד כמה זה מזיק? ול-מה זה גורם?
    אם אדע עד כמה זה מזיק אולי אצליח לשמור יותר טוב .
    (קשה לי מאוד מאוד ההגבלה מהפחמימות, אני לא מצליחה להיות שביעה)
    אודה לך מאוד אם תפרטי לי קצת על העניין ותתני לי הצעות איך לא להשאר רעבה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזק לעובר מסוכרת הריון

הוספת תגובה

• מ שלום

נועה הופ
    14/04/2009

את צריכה להבין שברגע שרמת הסוכר גבוהה בדם ( גם כתוצאה מהתפרצות הסכרת ההריונית וגם כתוצאה מאכילה רבה של פחמימות וסוכרים שבסופו של דבר מתפרקים במערכת העיכול לסוכר, נספגים לדם ומעלים את רמת הסוכר בדם ), הגוף לא מפנה טוב את הסוכר מהדם ולא מכניס אותו בצורה טובה אל תוך התא. כתוצאה מכך חלק מהסוכר יכול לעבור לעובר דרך השליה ולגרום לו לגדול בצורה מואצת מה שגורם להיוולדות של תינוקות גדולים, מה שמגדיל את הסיכוי לניתוח קיסרי. בנוסף סכרת לא מאוזנת יכולה לגרום לחסור בשלות של איברים מסוים בעובר אבל עליך לשאול את הרופא נשים יותר בהרחבה. הנזק כמובן הוא לא רק לעובר אלא גם לך ... סכרת לא מאוזנת גורמת להפרשת עודף הסוכר בשתן יכול לגרום לדלקות, גורמת לחמצת לתאים מצב שיכול להיות מאוד מסוכן גם לך וגם לעובר מכיוון שהגוף מתקשה להכניס את הסוכר כמו שצריך אל תוך התא ( ולכן בחלק מהמקרים אנשים סכרתיים וגם נשים עם סכרת הריונית צריכות להיעזר באינסולין במידה ויש חוסר שליטה על רמות הסוכר על ידי האוכל בלבד ), ובכלל סכרת זה מחלה שבמידה והיא לא מאוזנת היא יכולה לפגוע בכלי דם קטנים וגדולים ( אילו אומנם סיבוכים לטווח הארוך של הזמן אך בהחלט צריך לקחת אותם בחשבון )
    עליך לנטר באופן מתמיד את רמות הסוכר בדם ולא לזלזל להקפיד בצורה אחראית על התפריט שרשמה לך הדיאטנית על מנת לראות האם את מצליחה להיות מאוזנת על ידי דיאטה בלבד או שמה יהיה צורך להתחיל עם תרופות / אינסולין !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו