מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל בהריוןמאיה12/08/2007
שלום רב,
אני בהריון, שבוע 18, עובר אחד. בת 32, 1.71מ. התחלתי את ההריון במשקל 76 ק"ג, לאחר שכ-3 חודשים קודם לכן הורדתי כ-5 ק"ג באופן מבוקר. לשמחתי לא סבלתי מבחילות או כל תופעות לואי אחרות. עד כה העליתי 2.5 ק"ג. אני משתדלת לאכול נכון ובריא ושותה הרבה מים אבל מידי פעם חוטאת בגלידות/ממתקים.
רציתי לדעת, מה נחשב לעליה סבירה במשקל במהלך ההריון בהתחשב בנתוני הפתיחה (אני חוששת מסיבוכים כתוצאה מעודף משקל).
תודה מראש,
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאי
נועה הופ12/08/2007התחלת את ההריון בעודף משקל קל ( BMI = 25.9 ) , במידה והיית מתחילה במשקל תקין
(BMI=25 ) הייתי אמורה לשקול בתחילת ההריון 73 ק"ג.
טווח העלייה במשקל בהריון שהתחיל ממשקל תקין הינו 11.5 - 16 קילו . כאשר עד שבוע 12 אמורים לעלות בין 1-2 ק"ג ומשבוע 12 לעלות 400 גרם בבמוצע כל שבוע. עד כה העלייה תקינה
הייתי ממליצה להמשיך ולשמור ולעלות את המינימום של הטווח 11.5 עד 12 קילו . אם עד כה עלית 2.5 , נותרו לך עוד כ - 9-9.5 ק"ג . נותרו לך עוד 22 שבועות לפניך ולכן העלייה הממוצעת בשבילך היא גם כ- 400 גרם לשבוע עד סוף ההריון.
מותר גם לאכול מדי פעם דברים מתוקים אבל בגדול לשמור על תזונה מאוזנת לאכול הרבה ירקות
וכ- 2-3 יחידות פרי ביום, לאכול הרבה מוצרי חלב עד 5% , בשר , דגים, פחמימות מורכבות כגון לחם, פסטה, אורז וקיטניות כגון שעועית, עדשים וכו'.
מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות ( בוקר צהריים וערב ) ובביניים לאכול נישנושים קלים ובריאים כגון פירות, מוצרי חלב, חטיף אנרגיה, מספר אגוזים ועוד.
אם את חוששת מאוד מעלייה מרובה במשקל, תמיד ניתן לפנות לדיאטנית לצורך מעקב הריון על מנת שתוכל להתאים לך תפריט המתאים לעלייה תקינה במשקל וגם להתפתחות העובר.
אשמח לעזור אם תרצי ייעוץ בתחום
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
054-6844457
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
מאיה12/08/2007שלום רב,
תודה על המידע המועיל - זה בהחלט מאפשר לי להבין איך לנהוג בהמשך.
מאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזווית ההסתכלות שלי
ורד לב13/08/2007רואים גם עולם שלאו דווקא מחובר רק ל"צריכים" ולטבלאות.
בעיניי אוכל אמור להיות משהו מהנה, פעילות חברתית- משפחתית נטולת לחץ, מתח וכבדות.
זה בסדר מדיי פעם לאכול דברים "לא בריאים" אם דואגים שהבסיס התזונתי יהיה מורכב ממזונות הקרוביןם ביותר למקורם ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)