מזון בתחילת ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזון בתחילת ההריון
    אלה
    19/04/2009

שלום רב!
    ראיתי שכבר נשאלו שאלות מסוג זה, אך חשוב לי לחדד לגבי כמה דברים.
    אני בתחילת ההריון ( לא הייתי עדייןאצל הרופא) אך רוצה לברר האם אפשר לאכול דג מלוח, זה שקונים, לדוגמא בטיב טאם במשקל, אותה שאלה מתייחסת לסרדינים שנכבשו בבית. שאלה נוספת היא לגבי עוף מעושן (אני חושבת שעשיית עוף כזה זה כמו פסטרמה). לגבי דג מלוח, לא הצלחתי בפיתוי ו אכלתי 3 פרוסות לא גדולות. עכשיו, לאחר המעשה אני מתחילה לדאוג.( אני זוכרת שעוד לאמא שלי היתה נטייה בהריון לאכול המון דגים מלוחים ואף אחד לא אמר שזה מסוכן). בכל מקרה אני מקווה שכך. שאלה נוספת, אם כבר עושים מעשה מסוג זה מתי הסיכוי יור גבוה בתחילת ההריון או בשלבים יותר מתקדמים, הרי שהרבה נשים במשך כחודש בכלל לא בטוחות או שכלל לא יודעות שהן בהריון. אולי יש דברים למניעה. אשמח לתגובתכם לכל סעיפי השאלה
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזון בתחילת ההריון

הוספת תגובה

• אלה שלום

נועה הופ
    19/04/2009

ההמלצה לאכילה של דגים ( וגם בשר / ביצה / עוף ) היא בצורתם המבושלת ולא בצורתם הנאה בגלל חשש לזיהום של חיידקים. פעולת חימום לרוב הורגת את החיידקים המזיקים ולכן גם פסטרמה /עוף עוף מעושן אם לא עבר תהליך של חימום הייתי מחממת אותו / צולה אותו לפני האכילה.
    זהירות צריכה להינקט בכל שלבי ההריון אבל מן הסתם ההתחלה היא יותר מסוכנת.
    שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בתחילת הריון

אלה
    20/04/2009

נועה שלום,
    קודם כל תודה על תשובה מהירה, דבר השני התשובה היא אינה אופטימית בהתייחסות לדברים שנעשו כבר. עכשיו בתת מודע יש כל מיני חששים, אך להתפטר מהם, הכוונה האם יש דיקות, או בדיקות שגרתיות במהלך ההריון יראו את התוצאות, או שיש ברמה ביתית משהו שיעזור להמנע מהדברים הלא נעימים שיכולים לקרות. וכלל מה הסטטיסטיקה, האם נעשו מחקרים בנושא? אשמח שוב לתגובתכם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה שלום

נועה הופ
    21/04/2009

אני חושבת שאת שואלת שאלות מאוד מורכבות שלא בטוח שיש עליהן תשובות. רצוי להביא את עצמך להימנע מהמצבים הללו מראש אבל מן הסתם דברים קורים גם מבלי ידיעתנו ולפעמים אוכלים משהו מקולקל מבלי לדעת או אוכלים משהו שיש בו אלכוהול בלי לדעת... וכו' אי אפשר להימנע מהכל וגם לא הכל משפיע על העובר כמובן אבל מה שאת מודעת אליו חשוב ליישם ולעשות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו