שאלות לגבי פרנטל וויטמינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי פרנטל וויטמינים
    ארה"ב
    13/08/2007

שלום,
    אני חיה בארה"ב, שבוע 23+2. אני לוקחת בערך משבוע 10 ויטמין פרנטל שמכיל 4000IU ויטמין A (בצורת בטא קרוטן) - האם זה בסדר? זה לא יותר מדי?

ועוד שאלה, שמתי לב שכל מוצרי החלב כאן מועשרים בויטמין D, שגם ממנו יש בפרנטל שאני לוקחת (400IU), האם זה בסדר גם לקחת את הויטמין וגם לצרוך כוס או שתיים של חלב ביום?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספי מזון בהריון

ורד לב
    13/08/2007

מבינה את חששותייך בעניין צריכה עודפת של חומרים בהריון, אכן כדאי להיות עם היד על הדופק.

רמות ה-A שתארת הן בהחלט סבירות בהריון.
    לגבי ה-D ייתכן ואלו כבר כמויות גדולות. אין לך בנמצא חלב שאינו מועשר ב-ג? מה עם חלב אורגני, או כזה ממקור עזים?.

בעקרון D נוצר לנו בעור כתוצאה מחשיפה אל אור השמש. אינני יודעת מה המצב באזורך בארה"ב ומה העונה שם כרגע. בישראל אינני חושבת שיש טעם לקחת תוסף של D, אלא אם כן מדובר באוכלוסיה הנוהגת ללבוש בגדים ארוכים לאורך כל השנה (דתיים, מוסלמים דתיים, בדואים וכו').

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הצלחתי למצוא חלב לא מועשר, חוץ

ארה"ב
    14/08/2007

מחלב סויה, שהבנתי שלא מומלץ בהריון.
    בעקרון יש כאן המון שמש, אבל אני משתדלת מאוד לא להחשף אליה, וכשאני יוצאת מדובר על מינונים קטנים מאוד של שמש (10 דקות גג...) כי חם כאן בצורה מטורפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב חוות דעת נוספת

נועה הופ
    13/08/2007

ועדת המזון והתזונה באקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב הגדירה כמות מומלצת לכל אחד מהויטמינים והמינרלים החיוניים, כמות הנקראת: Recommended Dietary Allowance או בקיצור RDA. כמויות ה - RDA נקבעו על סמך הידע המדעי הקיים עד כה, והן מותאמות לצרכים התזונתיים של קבוצות שונות באוכלוסייה הבריאה.
    על בסיס נתונים אלה קבע מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) תקן רשמי הנקרא US RDA או DV (Daily Value), שמגדיר קצובה יומית מומלצת לכל אחד מהמרכיבים. תקן זה מופיע על אריזות ותוויות של מוצרי מזון ותרופות, והוא נקבע על פי הדרישה של קבוצת המבוגרים וילדים מעל גיל 4. ה - US RDA או ה - DV (Daily Value), משמש את הצרכן כמדריך בתכנון התזונה וכקריטריון להערכת מוצרים שונים. פורמולה טובה היא זו המכילה מרכיבים במינון לפי ה - US RDA או ה - DV.

חשוב מאוד לבדוק על גבי אריזת הפרנטל כמה אחוזים מהווים כל ויטמין ומינראל מקצובת ה- RDA לנשים בהריון . זה אמור להיות כתוב ליד כל ויטמין או מינראל .
    ממה שאני מתרשמת שאני קוראת את מה שכתבת שתוסף הפרנטל שונה במקצת ממדינה למדינה.
    בישראל תוסף הפרנטל מכיל 250IU ויטמין D שזה % 62.5 מהקצובת ה- RDA להריון
    אצלכם יש 400IU שזה 100% מקצובת ה- RDA להריון שזה בדיוק מה שאת צריכה לקבל ביום
    ( לא פחות ולא יותר )
    לגבי הבטא קרוטן... קשה לי להאמין ש- 4000IU מקורן רק בבטא קרוטן ולא שילוב עם ויטמין A (רטינול ) ביחד . תבדקי את זה
    בישראל יש בבפרנטל 1500IU בטא קרוטן + 1500IU ויטמין A שביחד מהווים 30% מקצובת
    ה- RDA להריון .
    שווה גם להרים טלפון לחברה ולבדוק זאת.
    לדעתי אין לך מה לחשוש משתיה של חלב מועשר במקביל לתוסף של הויטמין D .
    לכל ויטמין ומינראל יש רמות של UPPER LIMIT
    וממה שאת מקבלת באוכל + מה שאת מקבלת בתוסף, זה בטוח לא מגיע לרמות הסף הגבוהות.
    פשוט נותנים לך בתוסף בדיוק את מה שאת צריכה ולא יותר מזה וזה לא דבר רע ...
    בגלל שויטמין D הוא ויטמין די נגיש ונפוץ באוכל כן כדי להרים טלפון לחברה ולבדוק זאת

אשמח לעזור לך אם יש לך עוד שאלות ומקווה שכבר עזרתי בכל מקרה אני ממליצה לך לבדוק זאת עם החברה

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. בדקתי על התווית

ארה"ב
    13/08/2007

ומדובר בויטמין D- as cholecalciferol. האם זה משנה?
    בכל מקרה, מדובר במולטי ויטמין של חברה מוכרת, כך שאני מאמינה שהם פועלים לפי המלצות ה FDA. רק רציתי לוודא שאני לא צורכת יותר מדי ממשהו שיכול לגרום נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולגבי ה A

ארה"ב
    14/08/2007

הם כותבים ש4000IU של בטא קרוטן הן 50% מהצריכה היומית המומלצת. כך שכנראה שזה לא משולב עם הויטמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו