מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרנאטל בהריוןתמרית27/04/2009
שלום,
אני בהריון ראשון, שבוע 22.
עד עכשיו לקחתי פרנטל של חברת אלטמן, שם יש 400 מק חומצה פולית בשילוב עם 2 כדורי ברזל של אלטמן (עקב המוגלובין נמוך), שבכל אחד מהם יש גם 400 מק ח. פולית. בחבילה חדשה של פרנטל שקניתי ראיתי שהעלו את מינון החומצה וכעת זה 800 מק, וזה מביא אותי לדעתי להרבה יותר מדי חומצה פולית... אני יודעת שהגוף מסנן את העודפים, אולם אני מניחה שזה גם יוצר עומס מיותר על הכליות, לא?
שאלתי היא למה בעמם לקחת פרנטל אם הכדור ברזל מכיל גם B12, גם חומצה פולית וגם ויטמין C? האם זה לא מספיק? והאם באמת יש נזק בלקיחה של יותר מדי חומצה פולית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנאטל בהריון
רויטל בן שושן29/04/2009שלום תמרית,
אין סיכון במינון שאת לוקחת אם כי זה באמת מעל להמלצה...
את הברזל את חייבת לקחת בשל החוסר ובפרנאטל ישנם ויטמינים ומינראלים נוספים לאלה שציינת ולכן חשוב להמשיך לקחת גם אותו, במיוחד אם אינך מקפידה על תזונה מגוונת ובריאה.
בנוסף התייעצי גם עם הרופא המטפל לגבי המינונים
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדור פרנטאל ביום מספיק בהריון?
נגה08/08/2011שלום,
אני בהריון בשבוע 26+1. ההריון תקין ואינני סובלת או סבלתי מאנמיה, אף פעם בחיי. ההמוגלובין שלי לפני הריון היה סביב 13.5 ובהריון, בדיקה אחרונה (לפני שבוע) היה 12.8 ובמהלך כל בדיקות הדם בהריון, לא ירד מ-12, אלא תמיד היה מעל.
אני לוקחת פנטאל מתחילת ההריון, כדור ביום. האם זהו מינון מספיק עד סוף ההריון?
או שאני צריכה לקבל תוספת ברזל (הרופא שלי אמר שניתן לקחת פולקס).
אני מעדיפה שלא, מאחר וגם לפרנטאל לקח לי זמן להסתגל מבחינת מערכת העיכול.
חוששת שאם אוסיף עוד פולקס, לפרנטאל (כדור מפרנטאל בבוקר ומפולקס בערב) זה יגרום לבעיות במערכת העיכול.
האם הכרחי ליטול את שני הכדורים או שניתן להמשיך עם פרנטאל, כפי שעשיתי עד כה ולעקוב אחרי בדיקות דם ברמה החודישת?
תודה רבה,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדור פרנטאל ביום מספיק בהריון? - תגובה
דנה שפילמן22/08/2011שלום נוגה,
המלצת צריכת ברזל בזמן הריון הינה 27 מג' ליום שזו הכמות הנמצאת בפרנטאל.
לנשים שיש חוסר בברזל ממליצים לקחת תוסף ברזל בנוסף.
אם אין לך חוסרים אין סיבה להוסיף.
יש לקחת למשך כל תקופת ההריון וההנקה.
כמובן שיש להמשיך ולעקוב שהרמות לא יורדות מתחת למינימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנטל
אורנה22/08/2011היי רציתי לדעת, אני לקחתי פרנטל של סולגאר בהריון ועכשיו אני שבועיים אחרי לידה ועדיין ממשיכה לקחת בשביל ההנקה השאלה היא אם אפשר להמשיך כל תקופת ההנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנטל - תגובה
דנה שפילמן22/08/2011שלום אורנה,
ההמלצה היא לקחת פרנטל למשך כל תקופת ההריון וגם ההנקה מפני שגם בתקופה זו דרישות הגוף מוגברות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)