שוב אני עם הפרנטל :-)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב אני עם הפרנטל :-)
    ארה"ב
    14/08/2007

נראה לי שיהיה יותר פשוט ככה: זה מה שהפרנטל שלי מכיל.
    השאלות הן:
    האם, בשילוב עם תזונה (אני אוכלת הרבה פירות וירקות, בעיקר אבוקדו, וצורכת הרבה מוצרי חלב, אבל כמעט לא אוכלת בשר) יש סיכון כלשהו שאצרוך יותר מדי מויטמין כלשהו?
    האם כדאי להחליף את הפרנטל?
    ואם כן - ממה צריך להיות פחות?
    זו רשימת המרכיבים, הכמויות, והחלק המומלץ בתזונה שהם טוענים שזה מהווה:

Vitamin A (as beta carotene)-4000 IU, 50%
    Vitamin C (as Asorbic acid)-120 mg, 200%
    Vitamin D (as Cholecalciferdol)-400 IU, 100%
    Vitamin E (as di-alpha tocopheryl acetate)-30 IU, 100%
    Thiamin (B1, as thiamin mononitrate)-1.8 mg, 106%
    Riboflavin (vitamin B-2)-1.7 mg, 85%
    Niacin (as Niacinamide)-20 mg, 100%
    Vitamin B-6 (as pyridoxine hydrochloride)-2.6 mg, 104%
    Folic acid-800 mcg, 100%
    Vitamin B-12 (as cyanocobalamin)-8 mcg, 100%
    calcium (as calcium carbonate)-200 mg, 15%
    Iron (as Ferrous Fumarate)-28 mg, 156%
    Zinc (as Zinc oxide)-25 mg, 167%

המון תודה. מערכת הרפואה פה חפיפניקית לאללה, וכל פעם אני מגלה באינטרנט משהו נוסף שלא אמרו לי ונכנסת להיסטריה. מזל שיש פורומים :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני עם הפרנטל :-)

הוספת תגובה

• שלום שוב :)

נועה הופ
    14/08/2007

אני לא חושבת שיש מקום לדאגה.. ואל תכנסי להיסטריה מכל דבר שאת קוראת באינטרנט...
    גם בישראל תוסף הפרנטל הוא מאוד פופולארי ואכן מדובר בחברה ידועה בעלת שם טוב
    רק שתדעי שגם אני בהריון וגם נוטלת פרנטל.
    תוסף מקביל של פרנטל נקרא "מטרנה" בארץ הוא משווק על ידי חברת ניאופרם בארה"ב מיוצר על ידי WYETH האמריקאית.
    העינין הוא שהמינון של הויטמינים והמינראלים משתנים מעט ממדינה למדינה כי בכל מדינה המלצות משרד הבריאות שונות במקצת... את תתקלי בזה גם שבעזרת השם הילד/ה יוולדו.
    כאן בישראל לדוגמא יש הוראה לתת מגיל 0 חודשים תוספת של ויטמין A+ D ומגיל 4 חודשים תוספת ברזל ... בארה"ב זה לא קיים ....
    ולכן אפילו פורמולות לתינוקות שהן מותג בכל העולם( כגון סימילאק ).. שונות במקצת
    אני מפרסת לך תגובה של הדיאטנית הקלינית איילה אורי לגבי המטרנה ( שמקבילה לתוסף הפרנטל )

בתוספי ויטמינים ומינרלים יש לקבל את המינון הנכון על מנת למנוע תופעות חוסר של ויטמינים ולא רק תופעות עודף.
    חברות הויטמינים, ובעיקר חברות התרופות המייצרות גם ויטמינים, כמו חברת WYETH האמריקאית, המייצרת הן את סדרת "צנטרום" והן את "מטרנה" בטבליות - המולטיויטמין המיועד לתקופת ההריון וההנקה, נתנו כמובן את דעתן לעניין, ועדכנו את הפורמולות עפ"י המחקרים.
    לכן כאשר עודכנה לפני מספר שנים הפורמולה של "מטרנה", הופחת בה המינון של ויטמין A בצורת רטינול (שהיא הצורה הפעילה של הויטמין בגופנו ובגופם של בעלי חיים אחרים) ל- 1,500 יחידות בינלאומיות, וכמו כן הפורמולה מכילה 1,500 יב"ל
    בטא-קרוטן (הצורה שאנו מקבלים מצמחים ולא נמצא בה סיכון במחקרים השונים).
    תכולה זו מצויינת בפירוש על גבי אריזת המוצר. אגב, תכולה זו בדיוק קיימת גם ב"פרנטל" הנמכר בקופות החולים.
    במוצרים השונים מסדרת צנטרום קיים מינון של 2,500 יב"ל בלבד של ויטמין A כרטינול וגם תכולה זו מצויינת בפירוש על גבי האריזה והתוית.
    מעבר לכך, צנטרום אינו מולטיויטמין המיועד להריון, ואין כל חשש לקחת אותו גם לאישה המתכננת הריון. נהפוך הוא - מומלץ ליטול מולטיויטמין כמו צנטרום לקראת הריון, על מנת לספק לגוף כמות מספקת של חומצה פולית, אשר רמתה לעיתים נמוכה בגוף עקב שימוש ממושך בגלולות למניעת הריון, וזאת במטרה למנוע מומים מולדים בעמוד השדרה. האשה הנוטלת מולטיויטמין לקראת הריון תוכל כמובן להנות גם מיתרונותיהם של כל הויטמינים והמינרלים האחרים שבטבליה ולהכין את גופה טוב יותר לקראת ההריון.
    מחקרים בשנים האחרונות הצביעו על כך ששימוש במולטיויטמין לפני ההריון ו/או במהלכו (כמו "מטרנה") סייע בהפחתת מומים מולדים בעמוד השדרה, הפחתת מומים מסוג בקע טבורי, הפחתת מומים של גידול שפיר במערכת העצבים
    (neuroblastoma), הפחתת נזק ל- DNA ותועלות נוספות.

בברכה,
    אילה אורי
    דיאטנית קלינית ניאופרם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל לי...

ורד לב
    15/08/2007

שחברות התמ"ל עובדות כבר מההריון לגייס לקוחות ע"י קריאה בשמו של תוסף לאמהות "מטרנה".
    כאילו שזה כבר יהיה לדיטימי מההריון להכניס את זה הבייתה, כדי שכשיוולד הילד זה יהיה יותר קל...
    למה לא להעצים את האישה בהנקה? ללמד אותה, להדריך אותה, לענות על שאלותיה וקשייה?
    לא כל הפתרונות ארוזים בקופסא ובטבליות.

וברוח זו, מזמינה את כל ההריוניות והאמהות להפנינג ההנקה השנתי של ליגת לה לצ'ה- ארגון שעושה בדיוק את זה: מדריך אמהות, מעצים אותן ותומך בהן בכל הקשור בהנקה.

היום בפארק רעננה, מהשעה 15:30, בואו עם כל המשפחה והחברים!

להתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו