מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה במשקל, תחליפים דיאטטיים וברזלאמא של :-)30/04/2009
שלום, אני בשבוע 19, התחלתי את ההריון במשקל 51 ק"ג ואני כבר 57. גובהי 1.68. אני מוטרדת מהעלייה במשקל, מה שמניע אותי להמשיך לעשות ספורט במרץ, כמו קודם, אבל עדיין התאבון רב. רציתי לשאול אם זה נכון שאפשר להחליף סוכר בתחליפי סוכר כמו סוכר על בסיס סוכלורוז. בנוסף רציתי לשאול מה אפשר לעשות אם הברזל עושה עצירות.. יתכן שעצירות תורמת לעליה במשקל? ושאלה אחרונה- האם העליה שלי מוגזמת? כמה אני אמורה להעלות עד סוף שליש 2? ועד סוף ההריון? (לפי הנתונים שמסרתי). מודה מאוד מאוד על התייחסותכן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאה שלום
רויטל בן שושן01/05/2009ראשית העלייה במשקל שלך אינה מוגזמת אך היא אכן מעט מעל להמלצה לשבוע זה של ההריון.
קחי בחשבון כי חלק מהנשים עולותאת רוב המשקל שלהן בתחילת ההריון. בהריון קשה לפעמים לשלוט בתיאבון אך נסי לאכול ארוחות קטנות לעיתים תכופות מכל אבות המזון, פירות, ירקות ושתייה מרובה של מים והמעיטי במזונות עתירי שומן וסוכר ושתייה ממותקת. פע"ג בהחלט תורמת לאיזון התיאבון אך גם לא מומלץ לעשות פע"ג מאוד מאומצת.
מכיון שהתחלת את ההריון בתת משקל ההמלצה היא בשלב זה עלייה של כ500 גר' לשבוע וסה"כ בין 12.5-18 ק"ג לכל ההריון.
אין שום בעייה עם סוכלרוז בהריון אך בשום מצב לא כדאי להפריז עם ממתיקים.
ישנו ברזל שנקרא ברזל עדין שפחות גורם לעצירות- תנסי אותו.גם במקרה זה מים יכולים לעזור בשילוב סיבים תזונתיים: פירות וירקות בליפתם, דגנים מלאים, קטניות.
שיהיה בהצלחה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)