מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה במשקללירון02/05/2009
שלום
אני בשבוע ה-4+21 להריוני הראשון, גובה 164, משקל לפני ההריון 56 ועכשיו 62. מתחילת ההריון אני במעקב אצל דיאטנית שדיי מרוצה מהעליה שלי במשקל אבל לי מאוד קשה עם השינויים האלה: לפני ההריון התפריט היומי שלי הסתכם בכ-1000 קק"ל ליום ומיד כשהגעתי אליה, הוא עלה ל-1700 קק"ל ליום, למרות שבפועל אני אוכלת בערך 1500 קק"ל. אני אוכלת מאוד מסודר ובריא- ירקות, פירות, ארוחות מסודרות והרבה מים, ובנוסף עושה הליכה כפעמיים-שלוש בשבוע, אז למה העליה שלי היא ככ מהירה ומתבטאת בעיקר באזור היריכיים והישבנים? כבר עליתי 6 ק"ג ועוד לא סיימתי את השליש השני וממה שקראתי, בשליש האחרון עולים כ-2 ק"ג בחודש לפחות...
אני מניחה שחלק מהעלייה ההתחלתית במשקל נובע מהשינוי הפתאומי במאזן הקלורי שלי ולמרות זאת אני מאוד מתוסכלת, האם יש משהו שבאפשרותי לעשות בכדי לאזן את העלייה במשקל או לפחות לנסות ולא להשמין ככ באזורים שציינתי?
תודה, שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן03/05/2009שלום שני,
אני מניחה שזהו הריון ראשון ואני יכולה מאוד להבין את ההרגשה שלך מכיוון שלפני ההריון הקפדת ושמרת על המשקל וכיום יש לך שליטה על האוכל אבל העלייה במשקל היא חלק בלתי נמנע. העלייה שלך במשקל תקינה לחלוטין ועל פי ההמלצות. את אוכלת מגוון בארוחות מסודרות ובנוסף עושה פע"ג. כל מה שאת צריכה לעשות זה לקבל את השינויים שהגוף שלך עובר בתקופה זו ואת העובדה שבהריון עולים במשקל גם אם לפעמים זה יותר במקומות שאנו לא מעוניינות בהם. אם את אוכלת בריא ומסודר בשילוב פע"ג אין שום סיבה שלא תחזרי למשקלך לאחר הלידה. תסמכי על הדיאטנית שלך וקבלי את ההריון באהבה
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)