עלייה במשקל בהריון תאומים - שבוע 11

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל בהריון תאומים - שבוע 11
    סיגל
    03/05/2009

אני בהריון תאומים שבוע 11, עד כה לא סבלתי מהקאות, במקום זאת חוויתי ועודי חווה תחושות רעב מוגברות ביותר. התחלתי את הריוני במשקל של 63 ק"ג (גובה 1.71). עד כה התווספו למשקלי 4 ק"ג, מרבית המכנסיים שלי לא נסגרים עלי ואני חוששת שקצב העלייה במשקל שלי גבוה מהנדרש.
    האם קצב העלייה במשקל שלי עד כה היה תקין או גבוה מידי?
    איזה משקל מומלץ לי להעלות עד ללידה, בשים לב לנתונים שהיו לפני ההריון ולכך שמדובר בהריון תאומים?
    לתשובתכן אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיגל שלום

נועה הופ
    03/05/2009

אכן העלייה היא מעבר לנורמה אבל חשוב מאוד להתייחס לכל מקרה לגופו. חשוב לדעת שלא תמיד העלייה בתחילת ההריון משקפת את ההמשך של ההריון מבחינת עלייה ויתכן וגם העלייה תתמתן בגלל שתחושת הרעב תפחת במשך הזמן. הייתי מקפידה על תזונה נכונה, אכילת כל אבות המזון, אכילת אבות מזון איכותיים כגון פחמימות מורכבות מלאות, חלבונים מן החי או קטניות מהצומח, מוצרי חלב לפחות 3-4 ביום, פירות ירקות ושומנים בריאים כגון שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים, שקדים ועוד ולא מגזימה באיכלת ממתקים, שוקולדים, שתייה מתוקה , חטיפים, מזון מטוגן ועוד.
    עקבי על המשקל בעזרת המעקב של טיפת חלב / משקל ביתי אם את רואה שהמשקל ממשיך לעלות בקצב מהיר ממליצה להתייעץ גם עם דיאטנית.
    ההמלצה לעליית משקל בהריון תאומים במשקל תקין לפני ההריון ( כמו שלך ) נעה בין 16 ק"ג - 20 ק"ג.
    בהצלחה.
    אשמח לייעץ ולעזור אם תצטרכי בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו