מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספת- ממתיקים מלאכותייםהריון ראשון05/05/2009
היי
רציתי לדעת אלו ממתיקים מלאכותיים- אם בכלל- מותרים בהריון
את הסוכרזית הרגילה שהייתי משתמשת בה החלפתי בסוכרזית על בסיס סוכרלוז- אך שאני מבשלת אני משתמשת בסוכרזית נוזלית המכילה ממתיק בשם "סודיום סכרין" האם ממתיק זה מותר בכמויות קטנות? האם אסור באופן כללי?
יש לכן המלצה לסוכרזית לבישול אחרת שהיא כן מותרת?
אודה לתשובתכם המהירה היות וזה דבר שאני רגילה להשתמש בו על בסיס יומיומי ואיני רוצה לגרום נזק שלא ביודעין לעובר.
שאלה נוספת- אני יודעת שלא מומלץ לשתות יותר מכוס קפה אחת ביום בזמן ההריון...אבל קפה ללא קפאין זה בסדר נכון?
לבסוף- לגבי יין- אני אוהבת לשתות יין שאני יוצאת עם הבעל למסעדה מדיי פעם..עוד מעט אנחנו נוסעים לפריז- ומן הסתם אני רוצה להנות במסעדות שם כמו שצריך- אבל לא אעשה שום דבר שיפגום בעובר
האם מותר לי לשתות כוס יין אחת מדיי פעם? האם מותר לי לאכול כבד אווז במסעדות בצרפת- אם מדובר בפעמים יחידות או שזה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ06/05/2009לגבי הממתיקים המלאכותיים כרגע שבגלל שאין מספיק מחקרים בנושא מומלץ להמעיט או להימנע מכל ממתיק במהלך ההריון בפרט סכרין ( הממתקים הנוזלי או כזה בשקיות וורודות או טבליות קטנות ) שידוע שהוא עובר את השלייה.
לגבי קפאין - מותר לשתות עד 300 מ"ג ביום קפאין בהריון שזה יותר מכוס אחת של קפה נמס ולכן את לא צריכה לעבור לנטול קפאין .
לגבי אלכוהול יש איסור מוחלט לשתות אלכוהול בהריון. אלכוהול בבישול אפשר בכמות קטנה מכיוון שהאלכוהול כנראה לא נשאר בכמות גדולה במזון לאחר החימום. .
לגבי כבד מומלץ להמעיט מכיוון שזה חלק שעשיר מאוד בויטמין A בצורת רטינול אשר יכול להזיק לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה נקרא להמעיט?
הריון ראשון06/05/2009אם אני מבשלת עם ההממתיק המלאכותי (על בסיס סוכרלוז שאמור להיות בסדר)
ואני לא שמה כמות גדולה...זה נחשב בסדר אם זה מתערבב בכמות גדולה של אוכל?
קשה לי מנטלית לעבור לסוכר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נועה הופ08/05/2009אמרתי ... רצוי שלא להישתמש בכלל במידה ואת לא משתשת גם ככה בכמויות גדולות של סוכרזית ביום אז לעבור לסוכר זה לא ישנה הרבה מבחינת ערכים קלוריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)