שאלה אחרונה חביבה- לגבי ויטמין A

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה אחרונה חביבה- לגבי ויטמין A
    הריון ראשון
    05/05/2009

היי
    סורי על ההצפה...קראתי פשוט קצת אחורה בפורום וראיתי שאסור בשליש הראשון להרבות בויטמין A
    אני מרבה לאכול ירקות
    כל יום אני מנשנשת בעבודה בערך 5 פלפלים, 2 גזרים ו3 מלפפונים וגם בערב אני אוכלת קבוע סלט חסה גדול עם עגבניות- אני לא ממש מבינה בזה ולכן אני שואלת..האם אני עושה נזק לעובר בזה שאני אוכלת את הירקות האלה? האם יש בהם ויטמין A?
    בנוסף- לקחתי בחודשים האחרונים בהמלצת הדיאטנית שלי קפסולות של מולטי ויטמין- הסתכלתי עכשיו והם מכילים גם ויטמין A- האם להפסיק לקחת אותם? האם יכול להיות שכבר גרמתי נזק אם אני בשבוע החמישי? מדובר ב2500 יב"ל בקפסולה
    סליחה על ההיסטריה- זה פשוט ממש מתסכל לגלות כל מיני דברים שלא ידעתי שהם בכלל אסורים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשוב לציין ש..

הריון ראשון
    05/05/2009

אני יודעת שאני בהריון רק שבוע
    אבל המחזור שלי הוא של 5 שבועות...
    אני ממש בלחץ עכשיו- האם יכול להיות שגרמתי מומים לעובר??. האם זה משהו שאפשר לבדוק אותו?
    הצילו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

נועה הופ
    06/05/2009

מקורו של ויטמין A בפירות וירקות ( בעיקר כתומים ) הוא ממקור של בטא קרוטן שאינו מסוכן לעובר לעומת צורת ויטמין A ממקור רטינול שעלולה להיות מסוכנת רק במינוני עודף - כדור אחד של מולטיויטמין להריון בד"כ מכיל ויטמין A משני המקורות ( בטא קרוטן ורטינול ) וכמות הויטמין A איננה מסוכנת כי היא לא מגיעה לכמות המומלצת היומית אבל חשוב להתסכל על התוסף ולראות כמה יח' יש שם של ויטמין A רטינול ולהתקשר לחברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו