לא אוהבת בשר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא אוהבת בשר
    לירון
    27/05/2009

אני בשבוע 25, משקל לפני ההריון 57 ועכשיו 62. לפני שגיליתי על ההריון, התזונה היומית שלי הייתה בעיקר מוצרי חלב כך למשל, ארוחת הצהריים שלי הייתה סלט ירקות, גביע קוטג' 3% ו-2 פרוסות לחם קל, כל יום. מאז הגילוי, התחלתי לחזור לאכול מוצרי בשר (עוף) וארוחת צהריים חמה (ממנת בשר, פחמימה וירקות) אך לאחרונה, אולי בשל החום, התחלתי להיגעל שוב מהאוכל המבושל ואני מוצאת את עצמי אוכלת חלבי בעיקר (אני אוהבת דברים קרים). שאלתי היא האם כמות של 150 גרם בערך של גבינה לבנה/קוטג' או כל גבינה אחרת הינה מספיקה כתחליף למנת בשר והאם 2 פרוסות לחם מקמח מלא מהוות תחליף טוב למנת הפחמימות, לא רק מבחינה קלורית אלא מבחינת ויטמינים, אבות מזון וכו..?
    מאוד חשוב לי לא להחסיר כלום מהעובר ומעצמי, יחד עם זאת אני לא יכולה לסבול את תחושת הכבדות שבאה אחרי ארוחת צהריים מבושלת בחום שכזה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהבת בשר

הוספת תגובה

• צריכת מוצרי בשר בהריון

רויטל בן שושן
    29/05/2009

שלום לך,
    מוצרי בשר אכן חשובים מאוד ובתקופת ההריון אף יותר... מהווים מקור טוב בעיקר לחלבון איכותי, ברזל וויטמין B12
    מוצרי חלב לא מחליפים מנה בשרית אך לחם יכול להחליף תוספת פחמימתית
    את יכולה בהחלט לשלב כריכים בארוחת הצהריים עם טונה (עד 3 קופסאות לשבוע)/ חזה עוף/ פרגיות/ קציצות בקר/הודו וכ...
    בכדי להקל על תחושת המלאות את יכולה בצהריים לשלב בשר עם סלט ללא תוספת פחמימה.
    דגנים בשילוב קטניות מהווים מקור טוב לחלבון כמעט כמו הבשר ולכן אורז עם עדשים לדוגמא יכולים להיות מנה לארוחת צהריים במקום בשר לעיתים.
    בכל מקרה בקשי מהרופא שלך בדיקות דם הכוללות ברזל, פריטין (מאגר הברזל) וB12 ואם ישנו חסר תוכלי להשלים בעזרת תוספי מזון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו