התחלת הריון במישקל גבוהה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת הריון במישקל גבוהה
    רונית טל
    20/08/2007

יש לי בעיה רצינית אני 1.70 שוקלת 100 קילו כל דיאטה שאני מנסה לא עוזרת לי. אני מנסה להיכנס להריון ומפחדת שעודף המשקל שלי יהווה סכנה על התינוק.. עד כמה עודף המשקל ישפיע על תקינות ההריון..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלת הריון במישקל גבוהה

הוספת תגובה

• רונית שלום

ורד לב
    21/08/2007

אני מתארת לעצמי שכבר עכשיו כל עניין התנועתיות קשה עלייך יותר ומאמינה שאת מרגישה לבד את ההשלכות של משקל היתר שלך. אני מדברת אפילו על האספקטים ה"פשוטים" של החיים, דברים יומיומיים.
    מן הסתם, כשתהיי בהריון הדברים יכולים להתעצם עם העלייה במשקל ותחושת חוסר הנוחות.
    עודף משקל מביא עמו את הסיכונים שלו להריון, כמו הגברת הסיכון לסוכרת הריונית, ריבוי מי שפיר, % גבוה יותר של לידות קיסריות ועוד.

אולי מה שאת זקוקה לו זו תוכנית שפוייה שמתאימה לך באופן אישי ולא "דיאטה" גדולה בריש גלי.
    ממליצה לך על התאמה אישית של תזונה והמלצות לאורח חיים נכון כתמיכה בתהליך עם נטורופת/ית.
    בתהליך העבודה בנטורופתיה את מאובחנת במגוון שיטות (תלוי במטפל. אני, למשל נעזרת באבחון אירידיולוגי, בקשתית העין) ומקבלת תכנית טיפולית הכוללת תזונה מתאימה, תוספים ספציפיים והמלצות חיוניות לאורח חיים נכון בשילוב טכניקות שעוזרות לשנות את דפוסי החשיבה ותבניות המוח שלנו, כמו: פעילות גופנית, הרפיות, מדיטציה, דמיון מודרך, NLP ועוד מגוון שיטות- תלוי במטפל ובחיבורים שלו.

תראי, את נמצאת בנקודה בה יש לך היכולת לבחור וחשוב שתביני את זה, כי זו בהחלט בחירה- האם להשאיר את המצב כפי שהוא ולהמשיך בחיי, עם הקושי שי לך בהתמודדות עם אוכל, משקל וכו'.
    או לעשות בחירה מודעת לשנות את זה.
    שינוי דורש שימת אנרגיה ומאמץ. אך בד"כ המאמץ לא כזה גדול כמו הפחד ממנו ומהשינוי.
    וזה משתלם.

שאלי את עצמך את השאלות הללו (בינך לבינך): מדוע את שמנה? מה הקושי האמיתי שלך עם אוכל?
    מה מאפשרת לך עובדת היותך שמנה?
    מה יקרה אם תהיי פחות שמנה, מה עלול להתרחש?
    קחי לך כמה דקות, לא צריך הרבה זמן:
    נסי לדמיין את עצמך פחות שמנה (בכוונה אינני אומרת רזה). עיצמי עינייך, והתבונני בעצמך ממרחק והתחילי להתקרב לאט לאט. ראי מה את לובשת, איך נראים הפנים שלך והתבונני יותר לעומק בבטן שלך, בחזה שלך, בירכייך, בישבן.
    שימי לב לתחושות ולרגשות שעולים בך בתהליך הזה.
    כיתבי אותם בסוף ההתבוננות הזו.
    היי כנה עם עצמך!

שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רונית טל שלום רב !

נועה הופ
    21/08/2007

ממה שאני מבינה ממך את עדיין לא בהריון אבל מנסה להיכנס
    אכן את נמצאת בעודף משקל די גדול ומדובר כאן כפי שאת חוששת לא רק על בעיה אסטטית אלא הדאגה והחשש לבעיות בריאותיות נלוות להשמנה.
    40 אחוז מהפרעות ביוץ, כולל שחלות פוליציסטיות - תסמונת מורכבת הגורמת לחוסר איזון הורמונאלי שמביא לשיבוש ביוץ תקין, הנפוצה יותר בקרב נשים עם עודף משקל, חוסר פעילות גופנית ובנשים יהודיות דתיות.
    מצבים קיצוניים כגון עודף שומן גדול בגוף האישה או תת משקל קיצוני יכולים להשפיע על המחזור החודשי ועל סדירותו ומכאן גם על הביוץ.
    רקמת השומן בגוף האישה מפרישה נגזרת של ההורמון אסטרוגן.עודף רקמת שומן מביא לעודף הפרשת אסטרוגן בגוף ( מלבד השחלות שגם הן מפרישות אסטרוגן ) ולשנות את האיזון ההורמונאלי וכתוצאה מכך לגרום שיבושים במחזור.

תזונה ואורח חיים חיוניים לבריאות בכלל ולאישה בשנות הפוריות וההיריון בפרט. לכן, גוף האישה צריך להיות מאוזן תזונתית על מנת לאפשר לגוף להתמודד עם תהליכים אלו.

הריונות בנשים עם עודף משקל מעלים את השיעורים של לחץ דם גבוה, סוכרת, משקל לידה גבוה, ניתוחים קיסריים, וליותר תמותה ותחלואה של תינוקות.

אחרי כל ההקדמה הנ"ל אין זה אומר שלא תוכלי להיכנס להיריון עם העודף משקל ...
    אבל כמובן שעדיף שהגוף יהיה מאוזן עד כמה שאפשר.
    דיברת על כך שאינך יכולה להחזיק מעמד בדיאטות שונות שאת עושה. אולי הדיאטות הללו הן קיצוניות מידי עבורך וגוזלות ממך את הנאות החיים הקטנות שכמובן קשורות גם לאוכל.

לעשות דיאטה אין פירושו שאת צריכ להיות בעונש!! ממש לא לפי משקלך את יכולה לאכול תפריט ע לא מעט קלוריות ועדיין לרדת במשקל !! חשוב שתדעי שהירידה במשקל צריכה להיות מאוזנת ולא דרסטית מידי שגם זה לא דבר בריא לעשות.

אם מציעה לך שאם עוד לא פנית לאיש או אשת מקצוע בתחום כגון דיאטנית עכשיו זה הזמן לעשות זאת ! דיאטנית תרכיב לך תפריט מאוזן שתוכלי לעמוד בו ולא תרגישי שאת בסבל נוראי כל הזמן.
    מספיק שתרדי 5% ממשקלך וכבר מצבך יהיה הרבה יותר טוב ומאוזן ותשפרי את סיכוייך להרות

במידה ואת זקוקה לייעוץ בתחום אשמח מאוד לעזור לך ולכוון אותך לבנות לך תפריט המותאם לאורח החיים שלא תירעבי איתו ושלא תרגישי שאת בעונש איתו.

מומלץ גם לשלב פעילות גופנית שגם יכולה לתרום לחילוף חומרים תקין ולתרום לבריאות הכללית.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו