נגמרה הסכרת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נגמרה הסכרת?
    א
    01/06/2009

בשבוע 27 התברר שיש לי סכרת הריון מאחר שבהעמסת סוכר 50 גרם תוצאה 147.
    העמסה של 100, ערך אחד גבוה. קיבלתי יעוץ מדיאטנית לגבי תפריט מאוזן וע"י מכשיר סוכר ביתי עליי לעקוב אחר רמות הסוכר. נאמר לי שאסור שיצא ערך גבוה מ130 שעה לאחר ארוחה.
    לאחר חודש של הקפדה ותוצאות תקינות פתאום הערכים הרבה יותר נמוכים.
    עד מצב שאתמול אכלתי 2 פרוסות לחם לבן עם שוקולד נוטלה(ממש לא מומלץ מבחינת המלצות הדיאטנית) ויצא לי פחות מ130! (126)
    אני משוכנעת שאם לפני חודש הייתי אוכלת את זה היה יוצא ערך מאוד גבוה...
    שאלותי הן מה גרם פתאום לשינוי? האם אני יכולה לחזור לאכול כרגיל? רק בלי הגזמה כמובן של שוקולדים ועוגות?
    בשבוע 34 הפסקתי טיפול תרופתי של פרוגסטרון ופרסולאט, יכול להיות קשר? שהכדורים העלו לי את רמות הסוכר בדם?
    כמו כן רציתי לדעת אם היה י סכרת בהריון, האם הדאטה תצטרך להמשיך בהנקה?
    סליחה על השאלה הארוכה.
    ותודה רבה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נגמרה הסכרת?

הוספת תגובה

• אני כרגע בשבע 36+5

א
    01/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,

נועה הופ
    02/06/2009

ברגע שאת מאובחנת כסכרתית זה מצב שלא חולף עד תום ההריון ויכול אף להישאר גם אחר כך.
    לא מחלימים מסכרת ולא סתם היא נקראת מחלה כרונית.
    יתכן בגלל שכעת את שומרת על תזונה נוכנה כבר כחודש ימים הלבלב שלך מתמודד טוב יותר עם הפרשת האינסולין מה שגרם לערכים להיות טובים יותר לאחר מה שאכלת וכמובן בגלל שזה סכרת הריונית יתכן וזה גם קשור למצבים הורמונאלים בגופך, ולהורמונים שהשילייה מפרישה.
    עליך להמשיך לשמור על הכללים ועל ההנחיות של הדיאטנית עד סוף ההריון כי את בסיכון גבוה יותר ללידת תינוק גדול, ולסיבוכים נוספים ולכן זה לא משחק.
    חשוב שהדיאטנית תלמד אותך ספירת פחמימות לצורך גמישות טובה יותר בתפריט היומי שלך וכמה פחמימות את יכולה לאכול בכל ארוחה ומה קורה במצב שבו מאוד מתחשק לך משהו מתוק אילו אלטרנטיבות את יכולה לאכול.
    שיהיה בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

א
    03/06/2009

בשבוע 33+5 הערכת משקל של העובר 1800
    בשבוע 35+6 הערכת משקל 2300
    היום 37+0 בדקה אותי טכנאית שאמרה שהוא 2310 ואחריה מיד בדקה הרופאה (שסברה שלא יצא לה טובה) ויצא לה 2770 .לבסוף רשמו את התוצאה שיצאה לרופאה.
    האם ההפרשים הגיוניים? או שמא קפיצה גבוהה מידי?
    האם יכול להיות שהוא משמין סתם בגלל הסכרת וזה מזיק לו???

היום בבדיקת סוכר יצא לי 145..(יודעת שזה גבוה) ..אכלתי קורנפלקס (רגיל) עם חלב ו3\4 לחמניה רגילה עם קוטג'...
    אני לא מתמידה לבדוק סוכר מכיוון שלאחרונה הערכים ממש ירדו בצורה ניכרת. חוץ מזה שהעוב יצא גדול? זה גם מזיק לו בצורה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נועה הופ אני מחכה ואשמח לתשובה

א
    04/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א שלום

נועה הופ
    05/06/2009

לגבי משקלו של העובר אינני גניקולוגית ולכן לא אוכל לייעץ לך במשהו שאני לא מבינה בו.
    ישנו גרף שבו תוכלי לראות באיזה אחזון משקל העובר נמצא. לגבי סכרת יש לא מעט סיבוכים במידה והיא לא מאוזנת, שיכולים לפגוע גם בך וגם בעובר ממליצה קצת לקרוא באתר הנקרא "מתוקים".
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו