לילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לילה
    דנה
    21/08/2007

שלום רב,

אפשר לקבל עיצה למניעת התופעה של הרעב הלילי שחוזרת אצלי? אני מוצאת את עצממי מכסחת מכל הבא ליד כל לילה ב-10:30...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לילה

הוספת תגובה

• ספציפית בהריון, או בכלל?

ורד לב
    22/08/2007

חשוב לבדוק מה קורה איתך ועם אוכל במשך כל מהלך היום.
    האם את אדם שנוטה לדלג על ארוחת הבוקר או על ארוחות בכלל? אם כן, זוהי מעין דרך של הגוף לפצות על המחסור באנרגיה ובחומרים חיוניים.
    האם זה קשור לצורך רגשי- נפשי? למשל, נשים שחיות לבד, או אמהות אחרי שהילדים הולכים לישון והבית נרגע פתאום מרגישות ש'הנה, זה הזמן שלי לעצמי סופסוף' ואז הכל מותר.
    יש פה הזמנה לבדיקה עמוקה יותר של הדברים. בעיניי...
    האם את מוכנה לצאת למסע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה שלום רב,

נועה הופ
    22/08/2007

אני מצטרפת לשאלה של ורד ... האם את אוכלת מספיק ובצורה מסודרת במהלך היום ??!!
    ויתור על ארוחות מסודרות, בייחוד ארוחת בוקר, גורמת לתחושת רעב תמידי במהלך היום וגם רעב לילי. את צריכה להתמקד באכילת פחמימות מורכבות ומלאות כגון קינואה, קוסקוס מלא, פסטה מלאה, שיבולת שועל, לחם מלא . הסיבים התזונתיים המצויים במזונות המלאים תורמים לתחושת שובע ולכן מספיק לאכול מעט מזה ואת כבר תרגישי מפוצצת!
    בנוסף אני יכולה להציע לך טיפ שאולי עכשיו בקיץ קצת קשה ליישם אבל בתור אחת שכל חייה נלחמה על המשקל מצאתי על בשרי המון פתרונות שיכולים להפחית את הרעב בלילה או לפחות להגיע אותו !
    אני עושה לי סיר של מרק ירקות מזין ומשביע שבו אני שמה קטניות המון ירקות מכל הסוגים ( רק לזכור שתפו"א זה לא ירק ) ואפילו שמה בו קצת איטריות שהמרק יקבל סמיכות .
    תאכלי צלחת מרק כזאת ואת תרגישי אחר כך מפוצצת והצורך לנשנש ירד מיידית.
    עוד אופציה זה לשלב הרבה קטניות בתפריט שמאוד משביעות בגלל תכולת הסיבים הרבה שלהן.
    לשלב הרבה ירקות בכל צורה . את יכולה גם לעשות לך סלט ירקות טעים וגדול ולשלב בו טונה וביצה וגבינה . למזונות החלבוניים יש נטייה להשביע לאורך זמן .
    תמעיטי באכילה של פחמימות מזוקקות ופשוטות לאורך היום שלא משביעות ומקפיצות את רמות הסוכר בדם ( מה שגורם להתקפי רעב ) ובמיוחד אל תפתחי את ארוחת הבוקר עם פחמימות אילו !!
    והכי חשוב תאכלי ארוחות מסודרות !!!
    מקווה שעזרתי

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר חשוב ....

נועה הופ
    22/08/2007

זה מאוד נכון שדווקא בלילה אנשים פורקים כל עול מבחינת האכילה ובאמת יכולות להיות לכך המון סיבות רגשיות כגון יום קשה בעבודה , אין עצבים לכלום , עייפות פיזית שאין כוח להשקיע בעצמך ולכן את אוכלת מכל הבא ליד.... וכו' כו'
    את צריכה באמת להבדיל האם מדובר פה באמת ברעב אמיתי או רעב נפשי !!
    הרבה מהאכילה הלילית קשורה לרעב נפשי .
    גם לאכילה שמונעת על ידי דחף נפשי אפשר למצוא פתרונות יצירתיים ולדעת כיצד להתגבר על זה.
    תחשבי על זה....
    בברכה
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו