מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בקיבה וצרבות ב\מן הריוןצילה שבד05/07/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 14 להריוני בשבוע האחרון אני סובלת מכאבי בטן וצרבת מתמשכת. אני מפחת לקחת טאפס או כל תרופה אחרת. מה זה אומר שיש לי דלקת בכיב או אולקוס מה לעשות מה לאכול על מנת שהכאב יחלוף ומבלי לפגוע בעובר?
תודה מראש צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים הקיבה וצרבות בזמן ההריון
רויטל בן שושן06/07/2009שלום צילה,
צרבת היא אחת מהתחושות שלעיתים מלווה את ההריון ולכן אין לך ממה לחשוש- העובר לא נפגע מכך. זה קורה בגלל שהשריר המפריד בין הוושט לקיבה רפוי מעט ולכן תוכן חומצי עולה מהקיבה- מה שגורם לצרבת. בנוסף במהלך ההריון הרחם גדל ולוחץ על הקיבה מה שעוד מגביר את תחושת הצרבת ויכול לגרום לכאבים באיזור הקיבה.
אני מבינה שהתחושה לא נעימה אך לא הייתי ממליחצה לך לקחת טיפול תרופתי אלה רק לאחר התייעצות עם רופא.
מבחינה תזונתית את יכולה לעזור בכך שתאכלי ארוחות קטנות בכל פעם בכדי לא להעמיס על הקיבה. המנעי ממזונות המגבירים את תחושת הצרבת כמו שוקולד, מטוגן, מזונות שומניים, קפה, תה, פירות הדר, עגבניות, מסטיקים,מאכלים פיקנטיים, קולה ומשקאות מוגזים ובכלל כל מה שעוד לא עושה לך טוב. שקדים ומלפפון אולי כן יוכלו לעזור לך. בנוסף עדיף לא לשתות ולאכול ביחד ואל תשכבי לאחר האוכל.
בכל מקרה הצרבת תעבור לבטח לאחר הלידה אז את יכולה להיות רגועה.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)